Piper rosu Kampot IGP

52,00 lei TVA inclus

Picant

Detalii produs

Țară
CertificareIGP (indicație geografică protejată)
Aromăfructată, tartă de cireșe, florală, vanilie
Recomandări, ,
Cantitate70g
Termen de valabilitate08.01.2027
Clasificare botanicăPiper nigrum
Ingrediente

Piper rosu Kampot IGP

POSIBILE URME DE ALERGENI: telina, susan, mustar, nuci.

Producător

Îl poți folosi pentru:

Descriere

Ce este Piper Nigrum?
Piperul Kampot aparține speciei piper nigrum, o varietate întâlnită în special în India, Camerun și Asia de Sud-Est. Semințele acestui piper cresc pe o viță care poate urca câțiva metri înălțime. În funcție de stadiul de recoltare și de tratamentul aplicat boabelor de piper nigrum, se obține piper verde, negru, alb sau roșu. Fiecare culoare are propria sa intensitate și un gust specific.

Cum se cultivă piperul roșu de Kampot?
Timp de câteva luni, vița crește și produce ciorchini. Când boabele devin roșii, înseamnă că sunt la maturitate optimă. Ciorchinii sunt apoi recoltați prompt pentru a evita deteriorarea. În Kampot, boabele roșii sunt scufundate în apă clocotită și apoi în apă rece ca gheața imediat după recoltare. Se usucă apoi câteva zile la umbră și lumina soarelui pentru a spori aromele și culoarea roșie a piperului. Boabele sunt apoi sortate pentru a le păstra doar pe cele mai calitative.

 

Notele fructate și florale ale acestui piper, evidentiaza aromele de vanilie și citrice confiate. Perfect pentru toate preparatele din pește, crustacee și pasăre.

Piperul roșu de Kampot dezvoltă note fructate, dulci și de vanilie care se potrivesc bine cu mâncăruri și deserturi dulci și sărate. În gură se pot distinge arome de cireș Morello, cireșe confiate, dar și coajă de portocală și vanilie Bourbon. Piperul rosu de Kampot este definit foarte picant pe scara de intensitate Terre Exotique

Se poate spune că este chintesența piperului, combinând aromele intense și captivante ale boabelor coapte și iuți și acidul piperului negru.

 

Opinia clienților

Momentan încă nu există recenzii. Scrie tu prima recenzie →

Adaugă în coș