Fals piper Boabe de Selim

34,00 lei TVA inclus

Picant

Detalii produs

Țară
Recomandări, , , ,
Cantitate30g
Termen de valabilitate27.07.2025
Clasificare botanicăXylopia aethiopica
Ingrediente

boabe de fals piper Selim

POSIBILE URME DE ALERGENI: telina, susan, mustar, nuci.

Producător

Îl poți folosi pentru:

Descriere

În ce formă să utilizați boabele Selim?
Acesta poate fi consumat în întregime; coaja nu se separă de semințele pe care le conține. Poate fi folosit zdrobit sau măcinat. Cel mai bine este să îl adăugați în ultimul moment, chiar înainte de servire.

Mirosul său evocă un amestec de ierburi afumate cu note de cacao amară și lemongrass. În gură, boabele de selim sunt aproape nepicante și foarte parfumate. Are note fructate, fresh care amintesc ghimbir, turmeric, cardamom sau ardei cubeb. Amărăciunea semințelor este echilibrată de dulceața păstăilor lor.

De unde vin boabele de fals piper Selim?
Boabele de Selim, cunoscute și ca „poivre de Selim”, sunt fructele uscate ale speciei Xylopia aethiopica, aparținând familiei Annonaceae. Acest copac crește sălbatic în Africa tropicală, inclusiv Nigeria, Etiopia, Togo, Camerun și Coasta de Fildeș și poate atinge înălțimi de până la 20 de metri. Adesea crește de-a lungul malurilor râului.

Originile boabelor Selim
Falsul piper Selim este un aliment de bază în bucătăria africană. În Nigeria, face parte din amestecul de condimente Suya (ghimbir, arahide, ceapă, usturoi, sare, piper cayenne, boabe de selim) folosit de vânzătorii ambulanți pentru carnea de vită la grătar sau frigărui de pui. În Senegal, fructele de pădure Selim sau „Kili” aromatizează faimoasa Café Touba, un amestec încântător de boabe de cafea, cuișoare și boabe de selim.

Arborele din care provine falsul piper selim este o resursă valoroasă. Calitatea lemnului și rezistența la termite îl fac un material utilizat pe scară largă pentru construcții și tâmplărie. În trecut, acest lemn a fost folosit chiar de vânători pentru a fabrica arme precum arcuri sau arbalete.

În Africa, boabele Salim sunt folosite ca înlocuitor pentru piper și sunt folosite în mod tradițional în preparate din pește, supe de legume sau carne la grătar. Aromele sale erbacee și fructate vor adăuga o notă exotica creațiilor tale culinare.

Opinia clienților

Momentan încă nu există recenzii. Scrie tu prima recenzie →

Adaugă în coș