Despre ulei
Fazele de procesare ale uleiului extravirgin de masline

Culesul măslinelor se face manual în lădițe de plastic, perforate pentru a asigura aerisirea și evitarea oxidării.
Culesul depinde de soiul măslinelor și se realizează în perioada octombrie – decembrie a anului.
Măslinele sunt culese direct din copac la stadiul corect al maturității și puse în lăzi de plastic perforate (niciodată în saci).
Recolta se duce imediat la moară pentru prelucrare. Este foarte important ca măslinele să fie prelucrate repede, în maxim 24 de ore de la culegere; ele se oxidează repede, iar uleiul obținut își pierde din proprietăți.
Beneficii ale uleiului extravirgin de măsline
Grăsimi sănătoase
Este cea mai sănătoasă sursă de grăsime existentă.
Reduce colesterolul rău
Conține polifenoli, care ajută la menținerea în limite optime a colesterolului.
Elasticitatea arterelor
Două linguri pe zi cresc rezistența la accidente vasculare cerebrale și atac de cord.
Previne atacul de cord
Potrivit studiilor, cei care consmuă minim 50ml de ulei de măsline pe zi, au o scădere de 82% a riscului de atac de cord.
Ajută digestia
Datorită conținutului de sitosterol, are un efect laxativ moderat și ajută împotriva respirației urât mirositoare.
Îmbunatățește memoria
Protejează împotriva declinului cognitiv, ajută memoria și capacitatea de a învăța. Oprește formarea plăcilor beta-amiolid, obișnuite în boala Alzheimer.
Uleiul extravirgin de măsline este cel mai falsificat produs din lume.
Noi ne propunem să descoperim și să testăm cât mai mulți dintre producătorii care fac adevăratul ulei de măsline.