Leone

Din 1857, dulciurile Leone au devenit sinonime cu cea mai buna calitate a deserturilor, calitate neschimbata pe parcursul timpului. Custode al celui mai rafinat gust, de la bomboane la ciocolata, compania produce delicatese pentru pofticiosi de toate varstele. 

Povestea Leone incepe cu un mic magazin de dulciuri din localitatea Alba, in nordul Italiei, unde Luigi Leone produce bomboane originale mici, delicioase si cu parfum intens, perfecte ca desert dupa masa. Primele arome de bomboane realizate in mica cofetarie includeau, pe langa menta, si scortisoara, fernet, rubarba si gentiana. Pentru a isi mari afacerea, Luigi Leone se muta la Torino, un mare oras recunoscut pentru cofetariile si cafenelele sale inca din secolul 19. Aici, Pastiglie Leone devine unul dintre cei mai apreciati producatori de dulciuri, oferind produsele sale casei regale, nobililor si consumatorilor obisnuiti deopotriva. 

 

In 1934, Pastiglie Leone este cumparata de Giselda Balla Monero, “Leoaica”, cea care schimba destinul companiei si transforma Leone in cel mai cunoscut producator de dulciuri din Italia. Ea este cea care investeste atat intr-o fabrica mai mare si moderna, cat si in modul de prezentare si in comunicarea produselor. Leoaica va conduce compania pana in anii ’80, cand o lasa fiului sau, Guido Monero. 

Dupa mai mult de 160 de ani de istorie, Patiglie Leone a ramas o companie de familie, care se dedica pastrarii intacte a retetelor naturale si a traditiei initiate de Luigi Leone in mica sa cofetarie din Alba.