Piper negru Kampot IGP
47,00 lei TVA inclus
47,00 lei TVA inclus
Detalii produs
Țară | Cambodgia → |
---|---|
Certificare | IGP (indicație geografică protejată) |
Aromă | fructată, mentolată |
Recomandări | Paste, Risotto, Sosuri, Supe, Salată, Bruschete, Carne roșie |
Cantitate | 70g |
Termen de valabilitate | 22.09.2026 |
Clasificare botanică | Piper nigrum |
Ingrediente | Piper negru Kampot IGP POSIBILE URME DE ALERGENI: telina, susan, mustar, nuci. |
Producător | Terre Exotique → |
Îl poți folosi pentru:
Descriere
De unde vine piperul de Kampot?
Piperul de Kampot face parte din specia Piper Nigrum. Este produs în mai multe regiuni din lume: India, Camerun și Cambodgia. Există trei tipuri de piper Kampot diferite, fiecare corespunde maturității la care sunt recoltate. Boabele de piper negru sunt recoltate chiar înainte de a fi complet coapte (după piperul verde și înainte de piperul roșu și alb) și apoi sunt lăsate să se usuce. Își păstrează pericarpul, iar centrul lor este bine definit.
Piperul de Kampot prosperă în climatele tropicale.
Piper Nigrum este un târâtor și poate crește până la patru metri înălțime, folosind araci pentru a crește. În Cambodgia, crește în provinciile Kampot și Kep, în sud, de-a lungul coastei. Piperul de Kampot înflorește cu umiditatea climatului tropical și cu temperaturile calde.
Un piper negru puternic, cu arome intense picante
Piperul negru de Kampot are o amprentă aromatică distinctă fructată, balsamică cu note de răscopt și este surprinzător de complex. Eliberează note de mentol și cacao. Este destul de puternic, notat 5 pe o scară de 7 eliberând arome picante și intense. Aveți grijă să nu gătiți piper negru Kampot prea mult sau acesta va deveni amar.
Când este măcinat cu un pistil in mojar, piperul negru de Kampot își eliberează notele de fructe și mentol. Utilizați ușor crăpat pentru o atingere zilnică delicioasă tuturor preparatelor tale.
Opinia clienților
Acordă și tu o notă acestui produs.
Ai cumpărat produsul și nu ai apucat încă să acorzi o notă?
Fără text.