Pudra de ardei iute Espelette DOP 40g

52,00 lei TVA inclus

Picant

Detalii produs

Țară
CertificareD.O.P
Cantitate40g
Termen de valabilitate31.12.2025
Ingrediente

Ardei iute de Espelette DOP pudră. Expus la lumină sau aer, produsul prezinta risc de albire, este important sa se respecte recomandarile de depozitare.

POSIBILE URME DE ALERGENI: telina, susan, mustar, nuci.

Producător

Descriere

O plantă veche de milenii adusă înapoi din America
Ardeiul este o plantă cultivată inițial în America Centrală și de Sud. Aparținând aceleiași familii ca ardeii și roșiile, ardeiul este o varietate de capsicuum anuum. Această plantă relativ mică măsoară aproximativ 1 metru înălțime pe 60 cm lățime. Fructul său este o boabă asemănătoare ardeiului, cu un pericarp gros  și pulpa subtire cand se coace. Ardeiul are o formă alungită și zveltă. A fost cultivat în America de câteva mii de ani și a fost importat în Europa în timpul călătoriilor lui Cristofor Columb și a conchistadorilor.

Un know-how basc
Primele urme de cultivare a ardeiului în Țara Bascilor datează din secolul al XVII-lea. Folosit pe scară largă în bucătăria populară și țărănească, își găsește acum locul in bucătăriile marilor bucătari. Aceste cunostinte artizanale, combinate cu un climat oceanic blând până la cald, a permis dezvoltarea ardeiului Espelette AOP.

Ardeiul nostru Terre Exotique este cultivat de Jean-Baptiste. Își lucrează ardeiul ca un vinificator in via lui. Jean-Baptiste acordă atenție geologiei, climei și aromelor producției sale. După plantare în luna mai, ardeii se culeg de la sfârșitul lunii august până în octombrie. Fructele roșii sunt uscate în cuptor, unde sunt întoarse la fiecare 6 ore, apoi agățate cu mândrie pe fațadele caselor înainte de a fi măcinate pentru consum.

Un ardei iute și plin de aromă
Diabolic de revigorant, aroma sa picantă și fructată, aroma sa caldă și vibrantă inspiră bucurie și temperament basc. Apreciem aromele sale de ardei udați de soare și roșii. Gustul său dulce și picant aduce o aromă unică preparatelor tale!

Este iute ardeiul de Espelette?
Ușor picant, fără a fi prea intens, ardeiul Terre Exotique Espelette are scorul 4/10 pe scara Scoville. Acest sistem a fost inventat în 1912 de americanul Wilbur Scoville. Constă în măsurarea capsaicinei din ardei (molecula responsabilă de picant). Ardeiul de Espelette este așadar „iute”, echilibrat între ardei dulce și exploziv!

Un ardei de folosit în toate felurile de mâncare fără moderație!
O adevărată semnătură a bucătăriei de sud-vest, se găsește în toate felurile de mâncare, omlete, salate, pâine și chiar ciocolată! Aromele sale de roșii, fân și piper sunt delicate și fragile; ele pot dispărea rapid în natură. Pe farfurie, pudra de ardei Terre Exotique Espelette trezeste papilele gustative fara sa arda palatul! Acest lucru îl face perfect pentru începătorii în lumea ardeilor.

Expus la lumina sau aer, produsul prezinta risc de albire, este important sa respectati recomandarile de depozitare.

Acest ardei iute de Espelette este aromat și ușor picant și doar zece fermieri dețin secretul modului de producere. Folosește-l peste tot, atât în ​​preparate dulci, cât și sărate. Scala Scoville: 4/10

Opinia clienților

Momentan încă nu există recenzii. Scrie tu prima recenzie →

Adaugă în coș