Mix de condimente pentru paella
35,00 lei TVA inclus
35,00 lei TVA inclus
Detalii produs
Țară | Franta → |
---|---|
Cantitate | 75g |
Termen de valabilitate | 18.11.2026 |
Ingrediente | mărar, rozmarin, pătrunjel, piper roz, fenicul. POSIBILE URME DE ALERGENI: telina, susan, mustar, nuci. |
Producător | Terre Exotique → |
Descriere
Din ce este compus amestecul de condimente pentru paella?
Acest amestec este format din usturoi, șofran, sare și boia afumată.
Șofranul, al cărui nume persan „zapharan” înseamnă „stigmat”, este un condiment derivat din cele trei stigmate, sau pistiluri, conținute în Crocus sativus. Recoltarea lui necesită multă răbdare și pricepere. În timpul înfloririi sale, care durează doar 2 sau 3 săptămâni, floarea este recoltata cu grijă. Acest lucru necesită mâinile blânde ale femeilor pentru a prinde aceste flori efemere. Urmează apoi faza de stripare, în care femeile scot cu grijă pistilurile din flori, păstrând partea cea mai aromată cu un gest precis și ancestral.
Boia de ardei afumată sau Pimentón de la Vera, provine dintr-o plantă stufoasă care crește până la un metru înălțime, Capsicum annuum, ale cărei fructe sunt agățate delicat până la uscat și apoi afumate peste lemn de stejar timp de două săptămâni. Doar 12 fabrici din regiunea Vera au acest know-how.
Gustul sau de chorizo și culoarea roșu închis fac parte din repertoriul tradițional spaniol și înveselesc mâncărurile de familie și populare, cum ar fi paella sau tortilla.
Usturoiul, al cărui nume botanic este Allium sativum, provine din familia Liliaceae. Usturoiul poate crește până la un metru înălțime.
Istoria paellei
Paella este unul dintre felurile simbolice ale bucătăriei spaniole. În mod tradițional, paella era pregătită pentru prânzul de duminică și era servită ca fel principal după liturghie. Era servit la fiecare sărbătoare religioasă sau de familie. Astăzi, este un fel de mâncare popular în întreaga lume și nu mai necesită ocazii mărețe pentru a fi pregătite.
Paella este originară din Valencia, iar istoria sa începe cu cultivarea orezului în Spania. Regiunea a fost una dintre cele mai mari zone de cultivare a orezului din țară.
Cuvântul „paella” provine din latinescul „patella”, care înseamnă mâncare mică.
Un fel de mâncare simbolic al bucătăriei spaniole, paella nu a fost niciodată mai ușor de făcut decât cu amestecul de paella de la Terre Exotique. Condimenteaza orezul, pastele sau chiar peștele cu acest amestec foarte aromat!
Opinia clienților
Momentan încă nu există recenzii. Scrie tu prima recenzie →