Sare de Himalaya cu trufe de vara
52,00 lei TVA inclus
52,00 lei TVA inclus
Detalii produs
Țară | Pakistan → |
---|---|
Cantitate | 60g |
Termen de valabilitate | 04.04.2025 |
Ingrediente | sare, trufa uscata de vara (Tuber Aestivum) 1,2%, aroma de trufa alba. POSIBILE URME DE ALERGENI: telina, susan, mustar, nuci. |
Producător | Terre Exotique → |
Descriere
Sarea cu trufe de vară eliberează arome ușoare și discrete
Spre deosebire de sarea de mare, sarea de Himalaya nu conține iod și, prin urmare, este puțin mai puțin sărată. De asemenea, este puțin mai uscată și mai aspră și vă va îmbunătăți felurile de mâncare fără a masca aromele. Textura sa fină și blândă este ideală pentru stropirea peste tot felul de feluri de ingrediente. Gustul trufei de vară este subtil, adăugând arome de alune, ciuperci, porumb prăjit și tufă lemnoasă. Aroma sa este mai blândă și nu la fel de copleșitoare și amețitoare precum trufele negre.
Această sare cu trufe de vară, reunește o bijuterie naturală din Pakistan și o comoară din pădurile mediteraneene
Sarea de la Terre Exotique cu trufe de vară provine din vastele mine de sare din Himalaya, Pakistanul de Nord. Minele din Khewra, găzduiesc această comoară îngropată de nu mai puțin de 6,7 miliarde de tone de sare…! În prezent, aproximativ 220 de milioane de tone de sare au fost excavate manual din mine și transportate pe coridoare lungi până când ajung la lumina zilei. Această sare este de fapt sare de mare fosilizată care s-a format cu sute de milioane de ani în urmă, odată cu formarea munților Himalaya. Cristalele, ascunse în peșteri de sub munți, se formează ca diamantele și sunt cunoscute sub denumirea de „sare gemă” sau „sarea pământului”. Conțin niveluri ridicate de magneziu și fier, ceea ce le conferă nuanța roz.
Trufele de vară sunt partenerul perfect pentru această sare de Himalaya.
Această rețetă creată de Terre Exotique adaugă sării de diamant o notă delicată și subtilă de trufe de vară. Trufele de vară, după cum sugerează și numele, sunt recoltate între mai și septembrie. Ele ating maturitatea perfectă la mijlocul verii în iulie și sunt mai puțin pretențioase decât trufele negre, neavând nevoie de aceleași condiții de umezeală, astfel încât să poată prospera în pădurile mediteraneene. Stratul exterior este negru, cu o formă de piramidă, iar pulpa este de culoarea migdalelor cremoase.
Sarea brută deține mii de ani de istorie
Formarea lanțului muntos Himalaya datează de 200 de milioane de ani. Plăcile indo-australiene s-au ciocnit, făcând să dispară fostul ocean Tethys, care le despărțea. Pe măsură ce oceanul s-a evaporat încet și tăcut, a dat naștere sării de diamant roz, care s-a format de-a lungul pereților peșterilor. Proprietățile nutriționale vechi ale acestei sări de diamant, care este bogată în magneziu și oligoelemente sunt binecunoscute. În antichitate, a fost folosit pentru ritualuri sacre și ofrande către împărați. A ajuns în Europa odată cu Alexandru cel Mare în secolul al IV-lea î.Hr. și de atunci a continuat să captiveze papilele gustative din întreaga lume.
Acest amestec de sare de Himalaya și trufe de vară vă va transforma toate preparatele zilnice. Ideal presarat peste piure de cartofi sau legume, carpaccio, peste alb delicat sau doar o simpla omleta.
Opinia clienților
Momentan încă nu există recenzii. Scrie tu prima recenzie →