Piper alb Malabar
40,00 lei TVA inclus
40,00 lei TVA inclus
Detalii produs
Țară | India → |
---|---|
Aromă | animal, erbaceu, balsamic |
Recomandări | Sosuri, Bruschete, Brânză, Carne roșie |
Cantitate | 70g |
Termen de valabilitate | 15.11.2025 |
Clasificare botanică | Piper nigrum |
Ingrediente | Piper alb Malabar POSIBILE URME DE ALERGENI: telina, susan, mustar, nuci. |
Producător | Terre Exotique → |
Îl poți folosi pentru:
Descriere
Cu notele sale proaspete și ușor lemnoase, evocă arome delicate de pin și eucalipt. Aroma sa blândă, dar persistentă lasă o căldură plăcută în gură, în timp ce parfumul său subtil adaugă o notă elegantă multor feluri de mâncare. Folosit cu moderație, acest piper alb oferă o complexitate aromatică care îmbogățește atât preparatele simple, cât și cele sofisticate, făcându-l un ingredient prețios în bucătăria gourmet.
Cum să incorporezi piperul alb Malabar în gătit
Pentru a-l folosi, pur și simplu zdrobiti cu ajutorul mojarului și adăugați-l la mâncăruri precum carne la grătar, pește, fructe de mare, sosuri de cremă, supe, risotto și salate. Parfumul său subtil se potrivește bine și cu legume prăjite, marinate de pasăre dar și cu paste.
Explorarea botanică a piperului alb Malabar
Piperul alb Malabar provine din planta de piper, o plantă cățărătoare originară din Asia de Sud. Cultivat în principal pe coasta Malabar, în statul Kerala, India, este recoltat din boabe coapte. Piperul alb se recoltează la maturitate optimă, decojit de pericarp prin dizolvare, ceea ce îi conferă culoarea albă și gustul pișcător.
Coasta Malabar: locul de naștere istoric al piperului
Primele plante de piper își au originea în statul Kerala, situat pe coasta indiană Malabar, făcând din India locul de naștere al piperului. Numele de piper derivă din sanscrită (o limbă indo-europeană): „Pippali”, care a evoluat treptat în „piper”. De-a lungul secolelor, piperul a fost introdus în alte regiuni precum Cambodgia, Vietnam, Indonezia, Brazilia, Madagascar și, mai recent, în Camerun în anii 1930. Piperul Malabar a fost printre primele soiuri de piper exportate din India, începând cu anul 1661.
Originar de pe coasta Malabar din India, locul de naștere istoric al piperului, acest piper are note subtile de fum. Recoltat la o coacere optimă, bob cu bob, îmbunătățește frumos carnea roșie. De preferat zdrobiți-l in mojar.
Opinia clienților
Momentan încă nu există recenzii. Scrie tu prima recenzie →