Ardei iute galben de Amazon Columbia

35,00 lei TVA inclus

Lasă mai jos emailul tău pentru a te anunța când „Ardei iute galben de Amazon Columbia” revine în stoc.

Picant

Detalii produs

Țară
Recomandări, , , ,
Cantitate60g
Termen de valabilitate25.04.2027
Clasificare botanicăCapsicum frutescens
Ingrediente

ardei iute amazonian

POSIBILE URME DE ALERGENI: telina, susan, mustar, nuci.

Producător

Îl poți folosi pentru:

Descriere

Câteva recomandări cu privire la ardeiul amazonian
Ardeiul din Amazon este foarte puternic. Este esențial să-l folosești cu anumite precauții. Evitați să îl manipulați cu mâinile goale. Folosești mănuși pentru a evita orice contact cu mucoasele, în special cu ochii. Manevrați-l cu delicatețe.

Aromele de ardei amazonian
Ardeiul amazonian are arome de fructe. Posedă aciditate subtilă și note de citrice, care amintesc de ardeiul Tabasco. Într-adevăr, acești doi ardei aparțin aceleiași specii de ardei. Delicat, dar puternic, poate fi folosit în diverse scopuri. Nivelul său de picant este de 9/10 (vulcanic) pe scara Scoville; iuteala sa este puțin mai puțin intensă decât ardeiul Cayenne.

Cum crește ardeiul amazonian?
Numele botanic al ardeiului amazonian este Capsicum frutscens. Aparține aceleiași specii botanice ca ardeiul Tabasco. Se recoltează cu puțin înainte de maturitatea optimă, ceea ce îi conferă culoarea galbenă și notele acidulate. Uscarea delicată îi permite să păstreze această culoare, precum și toate calitățile sale organoleptice.

Rolul Columbiei în cultura ardeiului
Columbia poartă numele exploratorului Cristofor Columb. El a fost cel care a adus primele soiuri de ardei iute în Europa. Cultivarea ardeiului în Columbia este veche, datând de peste 1500 de ani. Desene atribuite civilizațiilor precolumbiene au fost găsite în unele fântâni care accesau camerele funerare antice, între anii 600 și 900 d.Hr. În acea perioadă, ardeii erau folosiți ca pigmenți pentru desene.

Ardeiul amazonian, originar din Columbia, este foarte iute; este, de fapt, unul dintre cei mai iuti ardei. Culoarea sa galben pal provine din recoltarea înainte de maturitate. Notele sale fructate și aciditatea subtilă îți vor spori mâncărurile cu sos, precum și băuturile. Scara Scoville: 9/10

Opinia clienților

Momentan încă nu există recenzii. Scrie tu prima recenzie →

Adaugă în coș