Piper negru Phu Quoc

47,00 lei TVA inclus

Picant

Detalii produs

Țară
Recomandări, , ,
Cantitate70g
Termen de valabilitate23.05.2027
Clasificare botanicăPiper nigrum
Ingrediente

Piper negru

POSIBILE URME DE ALERGENI: telina, susan, mustar, nuci.

Producător

Îl poți folosi pentru:

Descriere

Piper negru Phu Quoc, un condiment îndrăzneț
Acest piper are mirosuri de piele, precum și arome sălbatice și dulci. Eliberează o aromă plăcută combinând note calde și fructate. În gură, piperul negru Phu Quoc dezvăluie treptat arome picante și calde. Acest piper este condimentul preferat al bucătarilor de top și al pasionaților care doresc să dea bucătăriei lor o nouă dimensiune.

Originea botanică a piperului negru Phu Quoc
Piperul negru Phu Quoc aparține familiei Piper nigrum, o liană care poate ajunge până la 4 metri înălțime. Acest piper este recoltat manual înainte de a ajunge la maturitatea deplină și apoi uscat la soare. Ca toate soiurile de Piper nigrum, acest piper necesită un climat tropical cu temperaturi ridicate și umiditate. Există patru culori de Piper nigrum: piper verde, piper negru, piper roșu și piper alb.

Ce diferențiază piperul alb de cel negru, roșu și verde?
Diferența constă în primul rând în gradul de maturitate la care este recoltat piperul. În timp ce piperul verde este cules înainte de maturitate, piperul roșu și negru este recoltat la maturitate. Pe de altă parte, piperul alb este recoltat la maturitate și apoi decojit de pericarp, partea care oferă gustul înțepător al piperului.

Explorând originile piperului negru Phu Quoc
Insula Phu Quoc este supranumită „Insula de Smarald” deoarece posedă multe comori naturale. Este situată în Golful Thailandei, în largul coastei Cambodgiei și face parte din Vietnam din 1945.

Cultivarea piperului a fost introdusă pe insulă în secolul al XVIII-lea de către chinezi. În Phu Quoc, se recoltează 1,5 tone la hectar, comparativ cu 8 până la 10 tone în alte regiuni din Vietnam, cum ar fi regiunea Dak Lak. Pe insulă, toate etapele de producție se fac manual: recoltare, spălare, uscare și sortare. Majoritatea plantațiilor de piper sunt situate în Cua Duang, în centrul insulei. Perioada de recoltare se întinde din februarie până în aprilie. Locuitorii insulei Phu Quoc numesc piperul „Tiêu”.

Acest piper îndrăzneț este recoltat pe insula Phu Quoc din Vietnam, cunoscută și sub numele de „Insula de Smarald”. Aromele sale intense îl fac condimentul perfect pentru a vă îmbunătăți aperitivele, felurile principale sau chiar deserturile. Pentru a beneficia de toate aromele, zdrobiți-l în mojar!

Opinia clienților

Momentan încă nu există recenzii. Scrie tu prima recenzie →

Adaugă în coș