Fals piper Boabe de Szechuan rosu
38,00 lei TVA inclus
38,00 lei TVA inclus
Detalii produs
Țară | China → |
---|---|
Recomandări | Desert, Pește |
Cantitate | 30g |
Termen de valabilitate | 23.07.2027 |
Clasificare botanică | Zanthoxylum piperitum |
Ingrediente | boabe de Szechuan rosu POSIBILE URME DE ALERGENI: telina, susan, mustar, nuci. |
Producător | Terre Exotique → |
Îl poți folosi pentru:
Descriere
Faimosul fals piper de Szechuan (cunoscut și sub numele de piper de Sichuan)
Cultivat în Asia, falsul piper Szechuan își ia numele de la regiunea, Szechuan, din China.
Falsul piper de Szechuan aparține speciei Zanthoxylum piperitum din familia Rutaceae, la fel ca citricele. De aceea, toate boabele din genul Zanthoxylum au arome asemănătoare cu lămâile, portocalele sau grapefruit-urile.
Arbustul cu frunziș violet dă naștere unor boabe mici. Inițial verzi, devin roșii apoi maronii când sunt coapte. Apoi se desfac pentru a scăpa cele două semințe pe care le conțin… Și ne oferă coaja lor delicioasă! Frunzele, florile și fructele sunt, de asemenea, folosite în scopuri culinare.
Istoria boabelor de fals piper chinezesc
Prețuit deja în China antică pentru aroma sa proaspata de citrice, puterea și proprietățile afrodisiace, se spune că boabele de Szechuan au pătruns chiar și în pereții „camerelor cu piper” ale palatului din Chang’an cu parfumul său încântător.
Și-a făcut apariția în Europa în secolul al XIII-lea, când Marco Polo l-a importat la Veneția, unde apoi i-a sedus pe bucătari și a aromatizat toate felurile de mâncare înainte de a cădea în uitarea culinară. Abia în secolul al XIX-lea falsul piper de Szechuan a revenit puternic.
Boabele Szechuan erau deja renumite în China antică. Aromele lor citrice dar picante sunt ideale cu pește, foie gras, ciocolată, căpșuni și ananas. Se foloseste usor zdrobit chiar inainte de servire.
Opinia clienților
Acordă și tu o notă acestui produs.
Ai cumpărat produsul și nu ai apucat încă să acorzi o notă?