Piper Likouala

43,00 lei TVA inclus

Picant

Detalii produs

Țară
Aromăcondimentat, fructat
Recomandări, ,
Cantitate70g
Termen de valabilitate25.02.2028
Clasificare botanicăPiper guineense
Ingrediente

Piper Likouala

POSIBILE URME DE ALERGENI: telina, susan, mustar, nuci.

Producător

Îl poți folosi pentru:

Descriere

Mirosurile sale delicios de proaspete și aromele delicate eliberează note de condimente dulci (cuișoare, nucșoară), învelite în parfumuri de rășină de pin și ulei de ienupăr. Aceste arome captivante și amețitoare sunt acoperite cu note de mentă piperată și terebentină. După ce a fost aerisit un timp, apar mai multe note fructate cu note de citrice proaspete, cum ar fi lemon grass și kaffir lime.

Odată zdrobit, mirosul se dezvoltă și mai mult cu note de mentol proaspăt și arome delicate de rozmarin și salvie arsă. Câteva minute mai târziu, acest piper mic încântător dezlănțuie parfumuri subtile de lămâie proaspătă și clementină ca un suc cald de citrice. La gust, acest piper este blând și suplu. Este doar puțin picant și aproape gazos. Apoi, la mijlocul gustului, eliberează o senzație proaspătă de mentol.

Cum crește piperul de Likouala?

Piperul Ashanti sau Gorilla este recoltat în Congo de Nord și crește în sălbăticie pe vița care se strecoară în copacii de peste 20 de metri înălțime. Piperul este cules de oamenii Bayaka din octombrie până în decembrie în pădurile dese din Likouala. Odată recoltat, piperul se opărește în apă clocotită pentru câteva minute pentru a-l curăța și steriliza și pentru a-i stabili culoarea. Congolezii îl numesc „ndongo bela” în lingala sau „piper negru”. Este folosit în mod tradițional de oamenii Bayaka pentru a găti carnea de vânat.

Cum să recunoști piperul Likouala

Acest piper crește în ciorchini de boabe rotunde mici, de aproximativ 3 până la 4 mm în diametru, care sunt de culoare roșu cardinal până la purpuriu închis, cu o strălucire intensa. La fel ca și vărul său, piperul Cubeb (Piper cubeba), are o coadă dreaptă mică și fermă, care îl face să arate ca o mini-cireașă. În interiorul pulpei sale este albă și lăptoasă, înconjurată de un alt strat cărnos de culoare verde pal.

Nu confundați acest piper sălbatic din Congo cu piperul Cubeb sau piperul Voatsiperifery. Aceste soiuri de piper cu trei cozi au toți aceeași formă, provin din același gen botanic, dar speciile și aromele lor sunt diferite.

Piperul Likouala, cunoscut și sub numele de „Piper Ashanti” este recoltat de oamenii Bayaka din Congo. Piperul Ashanti crește în sălbăticie pe viță de vie care se târăște până la 20 de metri. Are un gust persistent deosebit și este folosit în preparatul tradițional congolez „Pui Ashanti la grătar”.

Opinia clienților

Momentan încă nu există recenzii. Scrie tu prima recenzie →

Adaugă în coș