Buon Frutto BIO Ulei de măsline extravirgin 500ml
100,00 lei TVA inclus
100,00 lei TVA inclus
Detalii produs
Țară | Italia → |
---|---|
Regiune | Imperia, Liguria |
Soi măsline | Frantoio, Ogliarola, Taggiasca |
Certificare | BIO |
Campanie | 2023-2024 |
Presare | Produs prin presare la rece ( temperatura controlata sub 27 grade) |
Aciditate | 0.27% |
Recomandări | Carne albă, Gătit, Paste, Pește, Prăjit, Risotto |
Cantitate | 500ml |
Termen de valabilitate | 30.10.2025 |
Producător | Sant'Agata → |
Compoziție
Taggiasca este principalul soi de măsline din regiunea Liguria, în cadrul provinciei Imperia, doar acest soi este cultivat. Denumirea provine de la municipiul Taggia (situat în Imperia). Măslinul Taggiasca se adaptează bine la diverse condiții, atât langa mare, cât și în zonele de altitudine mai mare. Se remarcă prin bunele sale caracteristici productive și prin calitatea superioara a uleiului care se obtine din acest soi. Măslina Taggiasca, în ciuda dimensiunilor sale mici, este apreciată pentru gustul sau dulce si aromat.
Ogliarola este unul dintre cele mai răspândite soiuri de masline în sudul Italiei, prezent în special în Puglia și Basilicata, dar nu numai. Fiecare microteritoriu are propria sa varietate de Ogliarola plantată în funcție de caracteristicile solului, climă și vârsta plantației de măslini. Prin urmare, fiecare Ogliarola exprimă diferite nuanțe distinctive, astfel încât de-a lungul timpului s-au dezvoltat nume specifice care ar putea identifica originea exactă.
Soiul Ogliarola este folosit in exclusivitate pentru productia de ulei de masline.
Soiul de măsline Frantoio este rustic și are caracteristici foarte bune pentru producția de ulei. Denumirea „Frantoio“ indică faptul că este un soi de măsline pentru extractia de ulei, nu pentru masline de masa. În italiană „Frantoio“ înseamnă moara de ulei.
Îl poți folosi pentru:
Descriere
Buon Frutto Bio este un ulei de măsline din trei soiuri de care se culeg înainte de coacere totală. Măslinii sunt situați începând de la 200m altitudine, până la 600m altitudine, astfel dând uleiului o aromă de măslină în pârg, ușor necoaptă. Cu cât altitudinea e mai mare, cu atât uleiul este mai dulce și tentele de picant și amarui mai slabe. Faptul că se culege exclusiv manual, ajută la obținerea unui ulei de calitate superioară. Fructul nu este zdrobit de pământ, în acest fel se evită posibilitatea oxidării până ajunge la presă.
Buon Frutto bio este un ulei de măsline excelent pentru gătit sau prăjit. Punctul de ardere este cuprins între 190 – 210 grade C, el conține preponderent acizi grași mononesaturati (o singură legătură), ceea ce îl face rezistent la temperaturile ridicate.
FRANTOIO DI SANT’AGATA D’ONEGLIA
Continuitate în inovație, aceasta este filosofia noastră, aceasta este rețeta principală a morii de ulei din Sant’Agata d’Oneglia. Din 1827, familia Mela produce ulei de măsline extravirgin din măsline Taggiasche pe dealurile din interiorul Imperiei. Astăzi compania cultivă cu aceeași pasiune această tradiție de calitate și autenticitate obținând un ulei de măsline extravirgin de mare valoare.
Prețioasele măsline Taggiasche culese cu puțin înainte de coacere, sunt zdrobite în aceeași zi cu grija și ajutorul noilor tehnologii. Rezultatul este un ulei de măsline extravirgin cu un caracter intens și viu, cu o aromă delicată. O selecție de produse rafinate și exclusive este expresia unei familii îndrăgostite de munca lor
Opinia clienților
Acordă și tu o notă acestui produs.
Ai cumpărat produsul și nu ai apucat încă să acorzi o notă?
Fără text.
Fără text.
Fără text.
Fără text.