Ulei de masline Bosana – Accademia Olearia
145,00 lei TVA inclus
145,00 lei TVA inclus
Detalii produs
Țară | Italia → |
---|---|
Regiune | Sardinia |
Soi măsline | Bosana |
Campanie | 2023-2024 |
Presare | Produs prin presare la rece ( temperatură controlată sub 27 grade) |
Aciditate | 0.1% |
Recomandări | Bruschette, Carne roșie, Consumat crud, Legume, Paste, Risotto, Salată |
Cantitate | 500ml |
Termen de valabilitate | 30.04.2025 |
Producător | Academia Olearia → |
Compoziție
Bosana este cel mai comun soi de măsline din Sardinia. Reprezintă peste 50% din producția de măsline de pe insulă. Etimologia numelui este incertă, dar s-ar putea referi la o presupusă origine pe teritoriul Bosei. Se susține, totuși, că soiul este de origine spaniolă. Este folosit în primul rând pentru ulei, dar se pot obtine si masline de masa. Bosana este o varietate bine adaptată la medii mai puțin ospitaliere.
Este un soi cu o formă de creștere expansivă, frunze simple, eliptic-lanceolate, o coroană deschisă și dimensiune medie. Măslinele sunt de greutate medie (2,5–3 g), ușor în formă de ou și destul de simetrice, cu diametrul mai mare spre vârf. Suprafața este acoperită cu lenticele minuscule. Procesul de maturare începe la vârf și avansează de acolo. La maturitate, culoarea fructului este violet inchis. Este un soi care se coace între noiembrie și decembrie.

Îl poți folosi pentru:
Descriere
In Alghero, familia lui Giuseppe Fois creeaza de patru generatii uleiuri de masline care vorbesc despre acest sat antic catalan de langa mare. Uleiul de măsline extravirgin Accademia Olearia Bosana are un caracter „sardinian”: cu o personalitate puternica, dar elegant, intens si mediu fructat. Bosana este cel mai comun soi din nordul Sardiniei si este o varietate de masline de care Accademia Olearia este legata in mod deosebit, deoarece celebreaza insula, cu aroma sa mediu intens, fara compromisuri.
Opinia clienților
Acordă și tu o notă acestui produs.
Ai cumpărat produsul și nu ai apucat încă să acorzi o notă?