Blend del Palacio Marques de Viana
220,00 lei TVA inclus
220,00 lei TVA inclus
Detalii produs
Țară | Spania → |
---|---|
Regiune | Jaen, Guadalquivir Valley |
Soi măsline | Arbequina, Picual, Royal |
Campanie | 2024-2025 |
Presare | Produs prin presare la rece ( temperatura controlata sub 26grade) |
Aciditate | 0.11% |
Recomandări | Carne roșie, Consumat crud, Legume, Pește, Risotto, Salată, Supe |
Cantitate | 500ml |
Termen de valabilitate | 01.11.2026 |
Producător | Castillo de Canena → |
Compoziție
Măslinul Royal este originar din Sierra Cazorla (Jaén, sud-estul Spaniei). Acest soi are înflorire timpurie și coacere târzie, prezentând astfel o dată optimă de recoltare diferită de celelalte soiuri (aproximativ 30–45 de zile mai târziu). Măslinii Royal produc fructe de dimensiuni mari și de formă alungită; când sunt coapte, măslinele au o culoare roșie caracteristică. În acest moment, există doar în jur de 2000 ha de plantații de măslini Royal. Având caracteristicile productive bune și evaluarea excelentă a uleiului de înaltă calitate, suprafața de cultivare a soiului de masline Royal este în continuă creștere.
Este un pom rustic, care poate rezista cu ușurință condițiilor de secetă în solurile calcaroase în care este cultivat. Una dintre principalele caracteristici ale acestui soi de maslin este rezistența ridicată la desprinderea fructelor . Culesul soiului Royal de face în mod tradițional după cea a măslinilor picual, care ocupă majoritatea plantațiilor de măslini din regiune. Rezistența mare la desprinderea măslinelor și recoltarea târzie, fac și mai accentuat caracterul adevărat al pomului. Soiul Royal are producție mai mica de măsline și ulei în comparație cu soiul Picual. Din această cauză, în urmă cu câteva decenii, măslini Royal au fost smulși și în loc au fost plantați Picual. Cu toate acestea, această tendință a fost oprită și inversată în ultimii ani datorită caracteristicilor organoleptice speciale pe care le conține uleiul de măsline din soiul Royal.
Denumirea Picual se datorează formei măslinei, care are un capăt mic ascuțit, sub forma unui cioc de pasare.
Acest soi de măslin este cel mai raspandit în Spania, cu o suprafață de peste 900.000 de hectare, unde se găsește mai ales în Andaluzia, Cordoba, Sevilla, Jaen și Granada.
Utilizarea lui se datorează faptului că este un soi foarte rezistent la îngheț, cu ramuri scurte, un arbore foarte puternic, deși nu se adaptează bine solurilor foarte calcaroase și secetelor lungi. Dar punctul forte al acestui soi este producția sa timpurie si calitatea uleiului de măsline pe care îl produce. Uleiul obtinut din masline soi Picual este unul dintre cele mai rezistente uleiuri din punct de vedere al oxidarii. De aceea soiul Picual este recomandat pentru prajit sau gatit.
În plus, uleiul obtinut din masline Picual este adesea folosit pentru cupajul cu alte uleiuri din alte soiuri mai puțin stabile, cum ar fi Arbequina, Hojiblanca sau Picudo. O altă proprietate a uleiului de măsline din măslinul Picual este nivelul ridicat de oleocanthal, care este un antiinflamator, anticancerigen și antioxidant.
Soiul de masline Arbequina își are originile în Catalonia și a fost cunoscut pentru prima dată datorită ducelui de Medinaceli în secolul al XVII-lea, care a trăit în Castell d'Arbeca, de unde și numele. Uleiul de măsline Arbequina este foarte răspândit în toată Spania, în special în Andaluzia, și a devenit una dintre cele mai apreciate soiuri internaționale de ulei de măsline extravirgin, în principal pentru că este un ulei mai moale și mai dulce, ideal pentru acele palate mai puțin obișnuite cu consumul de EVOO și care caută uleiuri cu note de amar mai putin sesizabile.
Măslinii Arbequina sunt copaci de dimensiuni mici până la mijlocii, atingând o înălțime medie de aproximativ 6m. Au coroana compacta, cu ramuri subțiri, drepte.
Când vine vorba de fructe, măslinele Arbequina sunt cunoscute pentru dimensiunile lor mici, având în medie doar 2 grame per fruct. Au formă ovală și au o colorație unică verde și violet. Coaja măslinei Arbequina este subțire și delicată, ceea ce o face perfectă atât pentru măslinele de masă, cât și pentru producția de ulei de măsline. Pulpa este fermă și are o aromă ușoară, de unt, ceea ce o face favorită printre iubitorii de măsline.
Îl poți folosi pentru:
Descriere
Uleiul de masline extravirgin Blend del Palacio este obtinut din masline Arbequina, Picual si Royal, culese doar in prima zi a recoltei, cand fructele sunt in parg, mai verzi, cu arome mai puternice. Odata culese, maslinele se duc in maximum 3 ore la moara pentru a fi stoarse la rece.
Cand uleiul este gata, un maestru in arta blendului care a studiat in Scotia cu mari maestrii in realizarea blendurilor de whisky, realizeaza imperecherea perfecta a ceor trei soiuri pentru a scoate in evidenta note si gusturi care nu sunt sesizabile individual sau care sunt augmentate in acest mod. Blendul este apoi depozitat in recipiente mari de inox, sigilate cu gaz inert, care sa nu permita in niciun fel oxidarea si sa pastreze prospetimea uleiului pana la imbuteliere.
Imbutelierea se face doar pe baza de comanda, ceea ce inseamna ca sticla pe care o achizitionati de la Maslinescu a fost produsa special pentru consumatorii romani doar la momentul in care noi am cerut acest lucru. Cantitatea de ulei este limitata, ca cei ce o cumpara sa stie ca se pot bucura de un ulei extravirgin proaspat si unic.
Opinia clienților
Acordă și tu o notă acestui produs.
Ai cumpărat produsul și nu ai apucat încă să acorzi o notă?