Buon Frutto -Ulei de masline extravirgin 500ml

89,00 lei TVA inclus

Fructat
Amar
Picant

Detalii produs

Țară
RegiuneImperia, Liguria
Soi măslineFrantoio, Ogliarola, Taggiasca
Campanie2023-2024
PresareProdus prin presare la rece ( temperatura controlata sub 27 grade)
Aciditate0.21%
Recomandări, , , , ,
Cantitate500ml
Termen de valabilitate30.05.2025
Producător

Compoziție

Taggiasca este principalul soi de măsline din regiunea Liguria, în cadrul provinciei Imperia, doar acest soi este cultivat. Denumirea provine de la municipiul Taggia (situat în Imperia).  Măslinul Taggiasca se adaptează bine la diverse condiții, atât langa mare, cât și în zonele de altitudine mai mare. Se remarcă prin bunele sale caracteristici productive și prin calitatea superioara a uleiului care se obtine din acest soi. Măslina Taggiasca, în ciuda dimensiunilor sale mici, este apreciată pentru gustul sau dulce si aromat. 

Ogliarola este unul dintre cele mai răspândite soiuri de masline  în sudul Italiei, prezent în special în Puglia și Basilicata, dar nu numai. Fiecare microteritoriu are propria sa varietate de Ogliarola plantată în funcție de caracteristicile solului, climă și vârsta plantației de măslini. Prin urmare, fiecare Ogliarola exprimă diferite nuanțe distinctive, astfel încât de-a lungul timpului s-au dezvoltat nume specifice care ar putea identifica originea exactă. 

Soiul Ogliarola este folosit in exclusivitate pentru productia de ulei de masline.

Soiul de măsline Frantoio este rustic și are caracteristici foarte bune pentru producția de ulei. Denumirea „Frantoio“ indică faptul că este un soi de măsline pentru extractia de ulei, nu pentru masline de masa. În italiană „Frantoio“ înseamnă moara de ulei.

10% Frantoio
30% Ogliarola
60% Taggiasca

Îl poți folosi pentru:

Descriere

Uleiul Buon Frutto, este un blend din trei soiuri de masline care se culeg inainte de coacere totala. Maslinii sunt situati incepand de la 200m altitudine, pana la 600m altitudine, astfel dand uleiului o aroma de maslina in parg, usor necoapta. Cu cat altitudinea e mai mare, cu atat uleiul este mai dulce si tentele de picant si amarui mai slabe. Faptul ca se culege exclusiv manual, ajuta la obtinerea unui ulei de calitate superioara. Fructul nu este zdrobit de pamant, in acest fel se evita posibilitatea oxidarii pana ajunge la presa.

Buon Frutto este un ulei excelent pentru gatit sau prajit. Punctul de ardere este cuprins intre 190 –  210 grade C, el contine preponderent acizi grasi mononesaturati (o singura legatura), ceea ce il face rezistent la temperaturile ridicate.

Opinia clienților

4.97
65 de recenzii
  • 5 stele
    63
  • 4 stele
    2
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • o stea
    0

Acordă și tu o notă acestui produs.

Ai cumpărat produsul și nu ai apucat încă să acorzi o notă?

  • Anca Viciu
    Achiziție verificată.
    F. bun, descrierea calitatilor de pe site corespund cu realitatea!
  • CRISTIAN
    Achiziție verificată.

    Fără text.

  • Elena
    Achiziție verificată.
    Demult cautam un ulei pe care il pot utiliza si la procesarea termica a alimentelor
  • Anca Viciu
    Achiziție verificată.

    Fără text.

  • ileana.macovescu
    Achiziție verificată.
    De când am deschis sticla și am simțit mirosul, mi-am dat seama că o să-mi placă uleiul! Este aromat și gustul este foarte bun; l-am consumat și simplu, pe pâine. Amăreala și picanteria sunt destul de potolite, deși m-am temut la început de scorul de 3/5.

Abonează-te la newsletter

Primești „Ghidul Uleiului de Măsline” dar și coduri de reducere, oferte și noutăți despre crama ta de ulei de măsline.

Adaugă în coș