Buon Frutto -Ulei de masline extravirgin 500ml
89,00 lei TVA inclus
89,00 lei TVA inclus
Detalii produs
Țară | Italia → |
---|---|
Regiune | Imperia, Liguria |
Soi măsline | Frantoio, Ogliarola, Taggiasca |
Campanie | 2023-2024 |
Presare | Produs prin presare la rece ( temperatura controlata sub 27 grade) |
Aciditate | 0.21% |
Recomandări | Carne albă, Gătit, Paste, Pește, Prăjit, Risotto |
Cantitate | 500ml |
Termen de valabilitate | 30.05.2025 |
Producător | Sant'Agata → |
Compoziție
Taggiasca este principalul soi de măsline din regiunea Liguria, în cadrul provinciei Imperia, doar acest soi este cultivat. Denumirea provine de la municipiul Taggia (situat în Imperia). Măslinul Taggiasca se adaptează bine la diverse condiții, atât langa mare, cât și în zonele de altitudine mai mare. Se remarcă prin bunele sale caracteristici productive și prin calitatea superioara a uleiului care se obtine din acest soi. Măslina Taggiasca, în ciuda dimensiunilor sale mici, este apreciată pentru gustul sau dulce si aromat.
Ogliarola este unul dintre cele mai răspândite soiuri de masline în sudul Italiei, prezent în special în Puglia și Basilicata, dar nu numai. Fiecare microteritoriu are propria sa varietate de Ogliarola plantată în funcție de caracteristicile solului, climă și vârsta plantației de măslini. Prin urmare, fiecare Ogliarola exprimă diferite nuanțe distinctive, astfel încât de-a lungul timpului s-au dezvoltat nume specifice care ar putea identifica originea exactă.
Soiul Ogliarola este folosit in exclusivitate pentru productia de ulei de masline.
Soiul de măsline Frantoio este rustic și are caracteristici foarte bune pentru producția de ulei. Denumirea „Frantoio“ indică faptul că este un soi de măsline pentru extractia de ulei, nu pentru masline de masa. În italiană „Frantoio“ înseamnă moara de ulei.
Îl poți folosi pentru:
Descriere
Uleiul Buon Frutto, este un blend din trei soiuri de masline care se culeg inainte de coacere totala. Maslinii sunt situati incepand de la 200m altitudine, pana la 600m altitudine, astfel dand uleiului o aroma de maslina in parg, usor necoapta. Cu cat altitudinea e mai mare, cu atat uleiul este mai dulce si tentele de picant si amarui mai slabe. Faptul ca se culege exclusiv manual, ajuta la obtinerea unui ulei de calitate superioara. Fructul nu este zdrobit de pamant, in acest fel se evita posibilitatea oxidarii pana ajunge la presa.
Buon Frutto este un ulei excelent pentru gatit sau prajit. Punctul de ardere este cuprins intre 190 – 210 grade C, el contine preponderent acizi grasi mononesaturati (o singura legatura), ceea ce il face rezistent la temperaturile ridicate.
Opinia clienților
Acordă și tu o notă acestui produs.
Ai cumpărat produsul și nu ai apucat încă să acorzi o notă?
Fără text.
Fără text.