Buon Frutto 2l
310,00 lei TVA inclus
310,00 lei TVA inclus
Detalii produs
Compoziție
Taggiasca este principalul soi de măsline din regiunea Liguria, în cadrul provinciei Imperia, practic doar acest soi este cultivat. Soiul Taggiasca, în ciuda dimensiunilor sale mici, este apreciat pentru măslinele de masă pentru bunul său gust. Soiul de masline Taggiasca este potrivit in egala masura pentru producerea uleiului în moara, dar si pentru masline de masa
Coacerea măslinelor este târzie, decembrie-ianuarie
Măslinul Ogliarola Barese este o un soi de origine italiană, din regiunea Puglia. Acesta produce un ulei cu caracteristici organoleptice foarte bune destinat exclusiv produstiei de ulei. Uleiul obtinut din soiul Ogliarola este fructat mediu, amar și picant, cu arome de iarbă proaspătă, migdale verzi și anghinare.
Soiul de măsline Frantoio este rustic și are caracteristici foarte bune pentru producția de ulei. Denumirea „Frantoio“ indică faptul că este un soi de măsline pentru extractia de ulei, nu pentru masline de masa. În italiană „Frantoio“ înseamnă moara de ulei.

Îl poți folosi pentru:
Descriere
Uleiul Buon Frutto, este un blend din trei soiuri de masline care se culeg inainte de coacere totala. Maslinii sunt situati incepand de la 200m altitudine, pana la 600m altitudine, astfel dand uleiului o aroma de maslina in parg, usor necoapta. Cu cat altitudinea e mai mare, cu atat uleiul este mai dulce si tentele de picant si amarui mai slabe. Faptul ca se culege exclusiv manual, ajuta la obtinerea unui ulei de calitate superioara. Fructul nu este zdrobit de pamant, in acest fel se evita posibilitatea oxidarii pana ajunge la presa.
Buon Frutto este un ulei excelent pentru gatit sau prajit. Punctul de ardere este cuprins intre 190 – 210 grade C, el contine preponderent acizi grasi mononesaturati (o singura legatura), ceea ce il face rezistent la temperaturile ridicate.
Opinia clienților
Acordă și tu o notă acestui produs.
Ai cumpărat produsul și nu ai apucat încă să acorzi o notă?
Fără text.
Fără text.
Fără text.
Fără text.