Ulei de masline Novello 750ml
130,00 lei TVA inclus
130,00 lei TVA inclus
Detalii produs
Țară | Italia → |
---|---|
Regiune | Le Marche |
Recoltare | Manual |
Soi măsline | Frantoio, Leccino |
Perioadă de producție | 15 Octombrie 2024 |
Campanie | 2024-2025 - Disponibil o singură dată pe an în noiembrie 2024! |
Presare | Produs prin presare la rece ( temperatura controlata sub 26grade) |
Aciditate | 0.2% |
Aromă | Mediu fructat cu note pregnant astringente care dureaza in postgust |
Recomandări | Bruschette, Consumat crud, Legume, Salată |
Cantitate | 750ml |
Termen de valabilitate | 01.10.2025 |
Ingrediente | Ulei de masline extravirgin NEFILTRAT, imbuteliat direct de la presa |
Producător | Frantoio Agostini → |
Compoziție
Leccino este un soi de măsline rustic, foarte răspândit în Italia și cunoscut în străinătate, care are origini toscane.
Producția sezonieră este foarte mare, iar măslinele coapte sunt de înaltă calitate, mari, cu o aromă dulce și ușoară. Coacerea fructelor este timpurie, cresc în grupuri mici de 3-5 măsline și nu oferă prea multă rezistență la detașare. Soiul Leccino este folosit pentru productia uleiului de masline dar si pentru masline de masa. În general, uleiul obținut din Leccino are o aromă neutră, nu foarte aromată, cu un postgust amar și ușor picant; culoarea este galben auriu, cu nuanțe verzui.
Recoltarea măslinelor se face manual: frunzele și ramurile sunt scuturate, iar fructele sunt aruncate pe plasa de la baza pomului.
Soiul de măsline Frantoio este rustic și are caracteristici foarte bune pentru producția de ulei. Denumirea „Frantoio“ indică faptul că este un soi de măsline pentru extractia de ulei, nu pentru masline de masa. În italiană „Frantoio“ înseamnă moara de ulei.

Îl poți folosi pentru:
Descriere
Novello este primul ulei de masline extravirgin produs in campania 2024-2025. Este produs la începutul lunii octombrie și se face numai din măsline verzi.
Uleiul nou extras este proaspăt și caracterizat printr-o culoare verde intens și o aromă puternică cu gustul tipic de iarbă proaspătă.
Combinația tradițională (și cea mai bună) de mâncare a uleiului Novello Agostini este cu siguranță Bruschetta!
Mai ales dacă este făcută cu pâine „de casă”, sau o pâine de la cuptorul cu lemne.
Opinia clienților
Acordă și tu o notă acestui produs.
Ai cumpărat produsul și nu ai apucat încă să acorzi o notă?
Fără text.