Oro del Desierto Cupaj BIO 500ml
115,00 lei TVA inclus
230,00 lei/L115,00 lei TVA inclus
230,00 lei/LDetalii produs
Țară | Spania → |
---|---|
Regiune | Desertul Tabernas - Andaluzia |
Soi măsline | Arbequina, Hojiblanca, Picual |
Certificare | BIO |
Campanie | 2024-2025 |
Presare | Produs prin presare la rece ( temperatura controlata sub 26grade) |
Aciditate | 0.13% |
Polifenoli | 493mg/kg |
Recomandări | Brânză, Legume, Paste, Risotto, Salată, Supe |
Cantitate | 500ml |
Termen de valabilitate | 31.12.2026 |
Producător | Oro del Desierto → |
Compoziție
Soiul de masline Arbequina își are originile în Catalonia și a fost cunoscut pentru prima dată datorită ducelui de Medinaceli în secolul al XVII-lea, care a trăit în Castell d'Arbeca, de unde și numele. Uleiul de măsline Arbequina este foarte răspândit în toată Spania, în special în Andaluzia, și a devenit una dintre cele mai apreciate soiuri internaționale de ulei de măsline extravirgin, în principal pentru că este un ulei mai moale și mai dulce, ideal pentru acele palate mai puțin obișnuite cu consumul de EVOO și care caută uleiuri cu note de amar mai putin sesizabile.
Soiul de masline Hojiblanca, este al treilea soi din punct de vedere al suprafeței de cultură din Spania, cu 265.000 de hectare. Numele Hojiblanca se datorează culorii frunzelor sale. Soiul de măsline Hojiblanca, are partea inferioară a frunzelor de culoare deschisă („frunze albe”).
Datorită caracteristicilor sale, măslinele Hojiblanca sunt foarte apreciate. Sunt folosite atât pentru producerea măslinelor negre de masă (oxidate), cât și a uleiului de măsline.
Denumirea Picual se datorează formei măslinei, care are un capăt mic ascuțit, sub forma unui cioc de pasare.
Acest soi de măslin este cel mai raspandit în Spania, cu o suprafață de peste 900.000 de hectare, unde se găsește mai ales în Andaluzia, Cordoba, Sevilla, Jaen și Granada. Utilizarea lui se datorează faptului că este un soi foarte rezistent la îngheț, cu ramuri scurte, un arbore foarte puternic, deși nu se adaptează bine solurilor foarte calcaroase și secetelor lungi. Dar punctul forte al acestui soi este producția sa timpurie si calitatea uleiului de măsline pe care îl produce. Uleiul obtinut din masline soi Picual este unul dintre cele mai rezistente uleiuri din punct de vedere al oxidarii. De aceea soiul Picual este recomandat pentru prajit sau gatit.

Îl poți folosi pentru:
Descriere
Acest ulei de masline este selectat cu atentie de catre degustatorul și blenderul principal al familiei si este obtinut din primele masline culese la finalul lunii octombrie si inceputul lunii noiembrie.
Soiurile Arbequina, Hojiblanca si Picual sunt culese separat, iar uleiurile obtinute sunt depozitate în rezervoare de 2000L unde sunt analizate si apoi selectate cantitati variabile din fiecare pentru a crea un ulei de masline superb cu o producție limitata.
Opinia clienților
Acordă și tu o notă acestui produs.
Ai cumpărat produsul și nu ai apucat încă să acorzi o notă?