Rezerva Familiei Casas de Hualdo
115,00 lei TVA inclus
115,00 lei TVA inclus
Detalii produs
Țară | Spania → |
---|---|
Regiune | Toledo |
Soi măsline | Arbequina, Cornicabra, Manzanilla, Picual |
Campanie | 2024-2025 |
Presare | Produs prin presare la rece ( temperatura controlata sub 26grade) |
Aciditate | Aciditate: 0.13% |
Polifenoli | 677mg/kg |
Recomandări | Brânză, Carne roșie, Consumat crud, Fructe de mare, Legume, Risotto, Salată, Supe |
Cantitate | 500ml |
Termen de valabilitate | 01.12.2026 |
Producător | Casas de Hualdo → |
Compoziție
Soiul Picual, este cel mai cultivat din Spania și la nivel mondial. Producția sa este concentrată în Andaluzia și, în principal, în Jaén, unde 95% din măslini sunt din soiul Picual și sunt de asemenea in Patrimoniul Mondial UNESCO.
Măslinii Picual sunt plantați pe scară largă datorită randamentului mare de ulei, coacerii timpurii, ușurinței de cultivare și uleiului de înaltă calitate. Copacul Picual este robust, cu ramuri scurte și se adaptează la orice tip de sol, deși este sensibil la perioadele de seceta.
Originea soiului de măsline Cornicabra, este în orașul Toledo Mora de Toledo. Cornicabra, este al doilea soi de măsline prin extensie a culturii (în Spania), deși la o distanță considerabilă de Picual. Sunt calculate în jur de 270.000 de hectare cultivate pe teritoriul spaniol. Cultivarea soiului Cornicabra este localizată în principal în Toledo. Dar există și extinderi importante în Badajoz, Cáceres, Ciudad Real și Madrid.
Livezile de măslini Cornicabra sunt culese cu mai mult efort decât alte soiuri. Daca maslina este sanatoasa are o rezistenta foarte mare la dezlipire. Aspect care întârzie colectarea și care poate fi pozitiv pentru eșalonarea colectării în ferme mari.
Soiul de masline Arbequina își are originile în Catalonia și a fost cunoscut pentru prima dată datorită ducelui de Medinaceli în secolul al XVII-lea, care a trăit în Castell d'Arbeca, de unde și numele. Uleiul de măsline Arbequina este foarte răspândit în toată Spania, în special în Andaluzia, și a devenit una dintre cele mai apreciate soiuri internaționale de ulei de măsline extravirgin, în principal pentru că este un ulei mai moale și mai dulce, ideal pentru acele palate mai puțin obișnuite cu consumul de EVOO și care caută uleiuri cu note de amar mai putin sesizabile.
Soiul de masline Manzanilla este cel mai răspândit soi cultivat în Spania. Măslinele din acest soi sunt foarte apreciate pe piețele mondiale datorită formei ușor de distins a fructului, ușurinței cu care poate fi îndepărtat samburele și calității gustului. Mai mult, măslinele Manzanilla sunt folosite pentru măsline de masă dar și pentru productia de ulei de măsline.
Uleiul de măsline extravirgin Manzanillo este astringent, cu note sesizabile de amar. Aroma este fructată și de intensitate medie, cu note subtile de roșie, migdale și smochine. Este un ulei dens și stabil, cu o mare rezistenta la oxidare.
Îl poți folosi pentru:
Descriere
Cupajul Reserva de Familia se face prin zdrobirea unor cantități mici de măsline de pe cele mai bune parcele ale moșiei Hualdo, din cele patru soiuri de măslin: arbequina, picual, cornicabra și manzanilla. Fiecare soi este recoltat în zile diferite, toate sunt alese la momentul potrivit pentru a obține un cupaj robust, puternic, dar echilibrat în același timp.
Editie limitata: 15000 sticle/an
Opinia clienților
Acordă și tu o notă acestui produs.
Ai cumpărat produsul și nu ai apucat încă să acorzi o notă?
Fără text.
Fără text.