fbpx
Ulei de masline extravirgin BUON FRUTTO 0.5l

Ulei de masline extravirgin BUON FRUTTO 0.5l

Evaluat la 5.00 din 5 pe baza unei evaluări a clientului
(evaluare)

50,00 lei

  • Produs 100% Italia
  • Recoltare: Manual
  • Soi masline: Taggiasca, Ogliarola, Frantoio
  • Campanie: 2017-2018
  • Regiune: Imperia, Liguria
  • Altitudine: 200 – 600m deasupra nivelului marii
  • Presare: Produs prin presare la rece ( temperatura controlata sub 27 grade)
  • Aciditate: 0.21%
  • Aroma: mediu fructat cu note de migdala si lasa un gust la final de anghinare, usor amar si picant
  • Recomandari: paste, orez, carne alba, peste, gatit, prajit
  • Dimesiune: 0.5l

În stoc

Quantity
Compara

Uleiul Buon Frutto, este un blend din trei soiuri de masline care se culeg inainte de coacere totala. Maslinii sunt situati incepand de la 200m altitudine, pana la 600m altitudine, astfel dand uleiului o aroma de maslina in parg, usor necoapta. Cu cat altitudinea e mai mare, cu atat uleiul este mai dulce si tentele de picant si amarui mai slabe. Faptul ca se culege exclusiv manual, ajuta la obtinerea unui ulei de calitate superioara. Fructul nu este zdrobit de pamant, in acest fel se evita posibilitatea oxidarii pana ajunge la presa.

Buon Frutto este un ulei excelent pentru gatit sau prajit. Punctul de ardere este cuprins intre 190 –  210 grade C, el contine preponderent acizi grasi mononesaturati (o singura legatura), ceea ce il face rezistent la temperaturile ridicate.

Aciditatea (Acidita) este un indicator net al calităţii produselor. Măslinele culese la gradul optim de coacere şi procesate rapid vor avea un nivel de aciditate scăzut. Când produsul are o valoare de aciditate crescută, procesul de degradare al uleiului este mai rapid iar calitatea produsului va fi mai scăzută. Limita UE pentru uleiul Extra Virgin este de 0.8%.

Numărul de peroxizi ( Numero di perossidi ) este un instrument de măsurare a procesului de oxidare primară a uleiului. Apariţia peroxizilor este sporită, în principal, de căldură, iar valoarea lor creşte în timp ceea ce duce la diminuarea componentelor benefice ale uleiului (antioxidanţi, polifenoli, tocoferoli, vitamina E). Limita maximă a UE este de 20.

Valorile K232, K270 şi Delta K sunt tot indicatori de oxidare ale produsului. Aceştia măsoară nivelul de fotooxidare, adică nivelul de oxidare a unui produs care a fost expus la lumină. Limita maxima a UE este 2.5. Produsele care  depăşesc limitele UE, ar trebui declarate uleiuri lampante, necomestibile.

Fructat

4

Amar

3

Dulce

3

Picant

3

Opinia clientilor
5.00
evaluari
1 Star
0%
2 Star
0%
3 Star
0%
4 Star
0%
5 Star
100%
opinie
  • (verified owner)

    5 out of 5

    De când am deschis sticla și am simțit mirosul, mi-am dat seama că o să-mi placă uleiul! Este aromat și gustul este foarte bun; l-am consumat și simplu, pe pâine. Amăreala și picanteria sunt destul de potolite, deși m-am temut la început de scorul de 3/5.

Spune-ti parerea acordand o nota produsului.

Add a review

0

TOP

X