fbpx
Ulei de masline extravirgin Congedi monocultivar OGLIAROLA 0.25l

Ulei de masline extravirgin Congedi monocultivar OGLIAROLA 0.25l

35,00 lei

  • Produs 100% Italia
  • Recoltare: Manual
  • Soi masline: Ogliarola Salentina
  • Data recoltarii: octombrie 2017
  • Regiune: Salento, Puglia
  • Presare: Produs prin presare la rece ( temperatura controlata sub 27 grade)
  • Aciditate: 0.23%
  • Aroma: fructat mediu, nota de mere verzi, iarba proaspat cosita, oregano si coaja de migdala
  • Recomandari: peste, fructe de mare, scoici, carne alba, legume amare
  • Dimesiune: 0.25l

Maslinescu - slow food

Slow-food este micarea care lupta pentru ca hrana să fie produsă într-o manieră curată care să nu dăuneze mediului înconjurator, animalelor şi sănătaţii oamenilor, iar producătorii să primească o compensaţie echitabilă pentru munca lor.

 

Maslinescu - Gambero Rosso

Gambero Rosso este unul dintre cele mai influente ghiduri italiene dedicat uleiurilor de masline  extravirgine din Italia.

 

 

În stoc

Quantity
Compara

Ogliarola Salentina este soiul cel mai cultivat in regiunea Salento, iar Monocultivar Ogliarola este unul dintre cele mai cunoscute uleiuri extravirgine produse de Congedi, cu un gust foarte fructat, echilibrat si note usor de sesizat de amar si picant. Maslinele se culeg in octombrie pentru a pastra cel mai bine gustul fructat ce sugereaza arome de mar, migdale si ierburi aromatice.

Aciditatea (Acidi grassi liberi) este un indicator net al calităţii produselor. Măslinele culese la gradul optim de coacere şi procesate rapid vor avea un nivel de aciditate scăzut. Când produsul are o valoare de aciditate crescută, procesul de degradare al uleiului este mai rapid iar calitatea produsului va fi mai scăzută. Limita UE pentru uleiul Extra Virgin este de 0.8%.

Numărul de peroxizi ( Numero di perossidi ) este un instrument de măsurare a procesului de oxidare primară a uleiului. Apariţia peroxizilor este sporită, în principal, de căldură, iar valoarea lor creşte în timp ceea ce duce la diminuarea componentelor benefice ale uleiului (antioxidanţi, polifenoli, tocoferoli, vitamina E). Limita maximă a UE este de 20.

Valorile K232, K270 şi Delta K sunt tot indicatori de oxidare ale produsului. Aceştia măsoară nivelul de fotooxidare, adică nivelul de oxidare a unui produs care a fost expus la lumină. Limita maxima a UE este 2.5. Produsele care  depăşesc limitele UE, ar trebui declarate uleiuri lampante, necomestibile.

Fructat

5

Amar

3

Dulce

1

Picant

4

Opinia clientilor
0
evaluari
1 Star
0%
2 Star
0%
3 Star
0%
4 Star
0%
5 Star
0%
Evaluari

Nu exista inca evaluari pentru acest produs.

Spune-ti parerea acordand o nota produsului.

Fii primul care scrie o recenzie produsului “Ulei de masline extravirgin Congedi monocultivar OGLIAROLA 0.25l”

0

TOP

X