fbpx
Ulei de masline extravirgin Gran Cru Taggiasca di MONTAGNA 0.5l

Ulei de masline extravirgin Gran Cru Taggiasca di MONTAGNA 0.5l

110,00 lei

  • Produs 100% Italia
  • Recoltare: Manual
  • Soi masline: Taggiasca
  • Data recoltarii: octombrie 2017 – Productie limitata- 1980 sticle
  • Regiune: Imperia
  • Altitudine:  600m deasupra nivelului marii
  • Presare: Produs prin presare la rece ( temperatura controlata sub 27 grade)
  • Aciditate: 0.16%
  • Aroma: mediu fructat, dulce, delicat cu note de migdala, usor amarui, iute intepator
  • Recomandari: peste, carne alba, carne rosie, salate, legume
  • Dimesiune: 0.5l

În stoc

Compara

Uleiul Gran Cru Taggiasca di Montagna este echivalentul unui vin premiat printre uleiuriurile de masline extravirgine Sant’Agata. Este expresia cea mai inalta a uleiului din maslinele Taggiasca, produs in serie limitata ( in 2017 s-au produs 1980 de sticle ). Distribuit mai ales restaurantelor cu cele mai exigente cereri, acest ulei face deliciul iubitorilor de preparate sanatoase si gustoase. Este obtinut din maslini foarte batrani, care apartin de la inceput familiei Mela si sunt situati la 600m deasupra nivelului marii. Taggiasca este un soi de masline Ligurian din care se obtine un ulei fructat cu aroma de migdala, mediu picant.

Aciditatea (Acidita) este un indicator net al calităţii produselor. Măslinele culese la gradul optim de coacere şi procesate rapid vor avea un nivel de aciditate scăzut. Când produsul are o valoare de aciditate crescută, procesul de degradare al uleiului este mai rapid iar calitatea produsului va fi mai scăzută. Limita UE pentru uleiul Extra Virgin este de 0.8%.

Numărul de peroxizi ( Numero di perossidi ) este un instrument de măsurare a procesului de oxidare primară a uleiului. Apariţia peroxizilor este sporită, în principal, de căldură, iar valoarea lor creşte în timp ceea ce duce la diminuarea componentelor benefice ale uleiului (antioxidanţi, polifenoli, tocoferoli, vitamina E). Limita maximă a UE este de 20.

Valorile K232, K270 şi Delta K sunt tot indicatori de oxidare ale produsului. Aceştia măsoară nivelul de fotooxidare, adică nivelul de oxidare a unui produs care a fost expus la lumină. Limita maxima a UE este 2.5. Produsele care  depăşesc limitele UE, ar trebui declarate uleiuri lampante, necomestibile.

Fructat

4

Amar

3

Dulce

4

Picant

3

Opinia clientilor
0
evaluari
1 Star
0%
2 Star
0%
3 Star
0%
4 Star
0%
5 Star
0%
Evaluari

Nu exista inca evaluari pentru acest produs.

Spune-ti parerea acordand o nota produsului.

Fii primul care scrie o recenzie produsului “Ulei de masline extravirgin Gran Cru Taggiasca di MONTAGNA 0.5l”

0

TOP

X