fbpx
Ulei de masline extravirgin Congedi LEGGERO 0.75l

Ulei de masline extravirgin Congedi LEGGERO 0.75l

68,00 lei

  • Produs 100% Italia
  • Recoltare: Manual
  • Soi masline: Ogliarola si Cellina din Nardo
  • Campanie: 2017 – 2018
  • Regiune: Salento, Puglia
  • Presare: Produs prin presare la rece ( temperatura controlata sub 27 grade)
  • Aciditate: 0.21%
  • Aroma: fructat mediu cu tonuri fine de maslina matura, gust dulce cu aroma de migdale
  • Recomandari: salate, creveti, legume la gratar, peste, carne alba la gratar
  • Dimesiune: 0.75l

Maslinescu - slow food

Slow-food este micarea care lupta pentru ca hrana să fie produsă într-o manieră curată care să nu dăuneze mediului înconjurator, animalelor şi sănătaţii oamenilor, iar producătorii să primească o compensaţie echitabilă pentru munca lor.

 

 

În stoc

Quantity
Compara

Legero este realizat din soiurile Ogliarola, cu un mic adaos de Cellina din Nardo, ce ii ofera un gust fructat mediu si un miros de legume de gradina si tonuri fine de maslina matura. La gust ies in evidenta notele dulci, o sugestie fina de salata, alaturi de echilibrul intre picant, asemanator piperului alb, si amar, care apar simultan si sustinut.

Aciditatea (Acidi grassi liberi) este un indicator net al calităţii produselor. Măslinele culese la gradul optim de coacere şi procesate rapid vor avea un nivel de aciditate scăzut. Când produsul are o valoare de aciditate crescută, procesul de degradare al uleiului este mai rapid iar calitatea produsului va fi mai scăzută. Limita UE pentru uleiul Extra Virgin este de 0.8%.

Numărul de peroxizi ( Numero di perossidi ) este un instrument de măsurare a procesului de oxidare primară a uleiului. Apariţia peroxizilor este sporită, în principal, de căldură, iar valoarea lor creşte în timp ceea ce duce la diminuarea componentelor benefice ale uleiului (antioxidanţi, polifenoli, tocoferoli, vitamina E). Limita maximă a UE este de 20.

Valorile K232, K270 şi Delta K sunt tot indicatori de oxidare ale produsului. Aceştia măsoară nivelul de fotooxidare, adică nivelul de oxidare a unui produs care a fost expus la lumină. Limita maxima a UE este 2.5. Produsele care  depăşesc limitele UE, ar trebui declarate uleiuri lampante, necomestibile.

Fructat

4

Amar

2

Dulce

2

Picant

3

Opinia clientilor
0
evaluari
1 Star
0%
2 Star
0%
3 Star
0%
4 Star
0%
5 Star
0%
Evaluari

Nu exista inca evaluari pentru acest produs.

Spune-ti parerea acordand o nota produsului.

Fii primul care scrie o recenzie produsului “Ulei de masline extravirgin Congedi LEGGERO 0.75l”

0

TOP

X