fbpx
Ulei de masline extravirgin Congedi monocultivar CORATINA 0.5l

Ulei de masline extravirgin Congedi monocultivar CORATINA 0.5l

Evaluat la 5.00 din 5 pe baza unei evaluări a clientului
(evaluare)

60,00 lei

  • Produs 100% Italia
  • Recoltare: Manual
  • Soi masline: Coratina
  • Campanie: 2017 – 2018
  • Regiune: Puglia
  • Presare: Produs prin presare la rece ( temperatura controlata sub 27 grade)
  • Aciditate: 0.23%
  • Aroma: intens si foarte complex cu note de alune proaspete, rucola, cicoare rosie si frunza de rosie, cu aroma puternic amaruie
  • Recomandari: legume, bruschete, carne la gratar , supe
  • Dimesiune: 0.5l

Maslinescu - slow food

Slow-food este micarea care lupta pentru ca hrana să fie produsă într-o manieră curată care să nu dăuneze mediului înconjurator, animalelor şi sănătaţii oamenilor, iar producătorii să primească o compensaţie echitabilă pentru munca lor.

 

Maslinescu - Gambero Rosso

Gambero Rosso este unul dintre cele mai influente ghiduri italiene dedicat uleiurilor de masline  extravirgine din Italia.

În stoc

Quantity
Compara

De-a lungul ultimilor ani, soiul Coratina a fost uleiul extravirgin Congedi cel mai des premiat la concursurile locale, fiind apreciat gustul foarte intens si complex, dar si culoarea verde tipica. Aroma acestui tip de ulei aminteste de alunele de padure proaspete, rucola, cicoare si frunza de rosie.

Aciditatea (Acidi grassi liberi) este un indicator net al calităţii produselor. Măslinele culese la gradul optim de coacere şi procesate rapid vor avea un nivel de aciditate scăzut. Când produsul are o valoare de aciditate crescută, procesul de degradare al uleiului este mai rapid iar calitatea produsului va fi mai scăzută. Limita UE pentru uleiul Extra Virgin este de 0.8%.

Numărul de peroxizi ( Numero di perossidi ) este un instrument de măsurare a procesului de oxidare primară a uleiului. Apariţia peroxizilor este sporită, în principal, de căldură, iar valoarea lor creşte în timp ceea ce duce la diminuarea componentelor benefice ale uleiului (antioxidanţi, polifenoli, tocoferoli, vitamina E). Limita maximă a UE este de 20.

Valorile K232, K270 şi Delta K sunt tot indicatori de oxidare ale produsului. Aceştia măsoară nivelul de fotooxidare, adică nivelul de oxidare a unui produs care a fost expus la lumină. Limita maxima a UE este 2.5. Produsele care  depăşesc limitele UE, ar trebui declarate uleiuri lampante, necomestibile.

Fructat

4

Amar

3

Dulce

3

Picant

2

Opinia clientilor
5.00
evaluari
1 Star
0%
2 Star
0%
3 Star
0%
4 Star
0%
5 Star
100%
opinie
  • 5 out of 5

    Mi-a plăcut foarte mult acest ulei puternic fructat, din acela putin ințepător, care dă un gust minunat salatelor! El este asa din cauza soarelui permanent sub care se fac aceste măsline. Si măslinele sunt absolut delicioase. Par putine, dar sunt multe de fapt, bine apăsate în borcănel. Mănânc în fiecare zi din ele si din uleiul ăsta CORANTINA, cu putină paine prăjită si usutoi si am o masă completă și foarte sănătoasă! Iar dacă adaug avocado, pătrunjel, roșii, ceapă, lămâie, iese un festin în toată regula. Abia aștept să le încerc și pe celelalte!

Spune-ti parerea acordand o nota produsului.

Add a review

0

TOP

X