Aciditatea (Acidita) este un indicator net al calităţii produselor. Măslinele culese la gradul optim de coacere şi procesate rapid vor avea un nivel de aciditate scăzut. Când produsul are o valoare de aciditate crescută, procesul de degradare al uleiului este mai rapid iar calitatea produsului va fi mai scăzută. Limita UE pentru uleiul Extra Virgin este de 0.8%.
Numărul de peroxizi ( Numero di perossidi ) este un instrument de măsurare a procesului de oxidare primară a uleiului. Apariţia peroxizilor este sporită, în principal, de căldură, iar valoarea lor creşte în timp ceea ce duce la diminuarea componentelor benefice ale uleiului (antioxidanţi, polifenoli, tocoferoli, vitamina E). Limita maximă a UE este de 20.
Valorile K232, K270 şi Delta K sunt tot indicatori de oxidare ale produsului. Aceştia măsoară nivelul de fotooxidare, adică nivelul de oxidare a unui produs care a fost expus la lumină. Limita maxima a UE este 2.5. Produsele care depăşesc limitele UE, ar trebui declarate uleiuri lampante, necomestibile.
Fructat |
3
|
Amar |
2
|
Dulce |
4
|
Picant |
2
|
Opinia clientilor
Evaluari
Nu exista inca evaluari pentru acest produs.
Spune-ti parerea acordand o nota produsului.