fbpx
Ulei de masline extravirgin Riviera Ligure D.O.P. 0.5l

Ulei de masline extravirgin Riviera Ligure D.O.P. 0.5l

90,00 lei

  • Produs 100% Italia
  • Recoltare: Manual
  • Soi masline: Taggiasca
  • Campanie: 2017 – 2018 
  • Regiune: Liguria – zone atestate de Uniunea Europeana
  • Altitudine: 200 – 600m deasupra nivelului marii
  • Presare: Produs prin presare la rece ( temperatura controlata sub 27 grade)
  • Aciditate: 0.24%
  • Aroma: usor fructat, dulce, delicat cu note de migdala si muguri de pin
  • Recomandari: legume proaspete, salate, bruschete, fructe de mare, maioneza
  • Dimesiune: 0.5l

Maslinescu - Certificarea Organică UE

Aceasta sigla atesta:

  • – 95% din ingredientele produsului sunt ecologice
  • – produsul provine direct de la producator, in ambalaj sigilat
  • – produsul poarta numele producatorului si numele sau codul sistemului de inspectie oficial.

Maslinescu - ulei de masline DOP

Denumire de Origine Protejata atesta ca uleiul de masline este obtinut si ambalat in Liguria, in conformitate cu traditia. Fiecare etapa de la productie pana la ambalare este reglementata.

Stoc epuizat

Compara

Acest produs reprezinta excelenta uleiului extravirgin din Liguria: rotund, delicat, dulce fara note amare. Nascut din masline recolatate cu mana, provenite din copaci certificati Taggiasca conform directivelor comunitare UE (DOP-denumire de origine protejata)

Aciditatea (Acidita) este un indicator net al calităţii produselor. Măslinele culese la gradul optim de coacere şi procesate rapid vor avea un nivel de aciditate scăzut. Când produsul are o valoare de aciditate crescută, procesul de degradare al uleiului este mai rapid iar calitatea produsului va fi mai scăzută. Limita UE pentru uleiul Extra Virgin este de 0.8%.

Numărul de peroxizi ( Numero di perossidi ) este un instrument de măsurare a procesului de oxidare primară a uleiului. Apariţia peroxizilor este sporită, în principal, de căldură, iar valoarea lor creşte în timp ceea ce duce la diminuarea componentelor benefice ale uleiului (antioxidanţi, polifenoli, tocoferoli, vitamina E). Limita maximă a UE este de 20.

Valorile K232, K270 şi Delta K sunt tot indicatori de oxidare ale produsului. Aceştia măsoară nivelul de fotooxidare, adică nivelul de oxidare a unui produs care a fost expus la lumină. Limita maxima a UE este 2.5. Produsele care  depăşesc limitele UE, ar trebui declarate uleiuri lampante, necomestibile.

Fructat

5

Amar

1

Dulce

5

Picant

1

Opinia clientilor
0
evaluari
1 Star
0%
2 Star
0%
3 Star
0%
4 Star
0%
5 Star
0%
Evaluari

Nu exista inca evaluari pentru acest produs.

Spune-ti parerea acordand o nota produsului.

Fii primul care scrie o recenzie produsului “Ulei de masline extravirgin Riviera Ligure D.O.P. 0.5l”

0

TOP

X