1. DEFINITII SI TERMENI

Vanzator – Maslinescu Online SRL

Cumparator –  persoana fizica cu varsta peste 16 ani sau persoana juridica sau entitate juridica care isi face un cont in site si efectueaza o comanda.

Client –  persoana fizica cu varsta peste 16 ani sau persoana juridica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Maslinescu  sau in baza unui acord de utilizare existent intre Maslinescu si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui cont.

Utilizator –  persoana fizica cu varsta peste 16 ani sau persoana juridica inregistrata pe site, care, prin finalizarea procesului de creare a contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

Nickname – pseudonim prin care un anumit utilizator/client/cumparator poate adauga continut pe site. Nickname-ul este asociat informatiilor din site ale utilizatorului/clientului/cumparatorului sub denumirea de “Nume Utilizator”.

Cont – sectiunea din site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite cumparatorului transmiterea comenzii si care contine informatii despre client/cumparator si istoricul cumparatorului in site (comenzi, facturi fiscale, etc.). Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea contului sunt corecte, complete si actualizate.

Favorite – sectiune din cont care permite cumparatorului/utilizatorului sa isi creeze liste cu bunuri  pe care doreste sa le urmareasca in vederea unei eventuale achizitii folosindu-se de serviciul oferit de catre vanzator de urmarire a bunurilor  prin primirea de comunicari comerciale din partea acestuia.

Lista – sectiunea din favorite in care cumparatorul/utilizatorul poate adauga bunuri pe care doreste sa le urmareasca in vederea unei eventuale achizitii si pe care, ulterior, le poate sterge sau le poate adauga in cosul de cumparaturi („Cosul meu”). Listele sunt private, acestea pot fi vizualizate numai de titularul contului.

Cosul meu – sectiune din cont care permite cumparatorului/utilizatorului sa adauge bunuri  pe care doreste sa le achizitioneze la momentul adaugarii sau la un moment ulterior; in cazul in care bunurile  nu sunt achizitionate la momentul adaugarii prin efectuarea comenzii, cumparatorul/utilizatorul va beneficia de serviciul oferit de catre vanzator de urmarire a bunurilor  prin primirea de comunicari comerciale din partea acestuia.

Site – magazinul online gazduit la adresa web maslinescu.ro si subdomeniile acestuia.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre vanzator si cumparator prin care cumparatorul transmite vanzatorului, prin intermediul site-ului intentia sa de a achizitiona bunuri  de pe site.

Bunuri – orice produs  listat pe site, inclusiv produsele mentionate in comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre vanzator, cumparatorului ca urmare a contractului incheiat.

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de bunuri si/sau servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre vanzator.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre vanzator si cumparator, fara prezenta fizica simultana a vanzatorului si a cumparatorului.

Continut – reprezinta:

 • – toate informatiile de pe site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
 • – continutul oricarui e-mail trimis cumparatorilor de catre vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 • – orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al vanzatorului, cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
 • – informatii legate de bunurile si/sau serviciile si/sau tarifele practicate de vanzator intr-o anumita perioada;
 • – informatii legate de bunurile si/sau serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
 • – date referitoare la vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Review –  evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui bun, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune daca bunul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator.

Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui utilizator/client/cumparator fata de un produs. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare bun putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfactie va fi asociat intotdeauna review-ului scris de utilizator/client/cumparator asupra bunului.

Document – prezentele Termene si Conditii.

Comunicari Comerciale – orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/etc.)  continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la bunuri  adaugate in sectiunea “Cont/Cosul meu” sau sectiunea  “Cont/Favorite” precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie.

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui bun si/sau serviciu de catre Maslinescu, cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile bunurilor  asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

 2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

2.1. Prin inregistrarea unei comenzi pe site, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.2. Notificarea primita de catre cumparator, dupa efectuarea comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

2.3. Pentru motive justificate, vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea bunurilor si/sau serviciilor din comanda. Daca modifica cantitatea de bunuri si/sau servicii din comanda va anunta cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia vanzatorului la efectuarea comenzii si va returna suma achitata.

2.4. Contractul se considera incheiat intre vanzator si cumparator in momentul primirii de catre cumparator de la vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a comenzii.

2.5. Pentru comenzile ce urmeaza a fi livrate la magazinele si punctele de livrare Maslinescu preturile si rezervarile bunurilor sunt valabile 72 (saptezecisidoua) de ore de la inregistrarea comenzii de catre cumparator.

2.6. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre vanzator pe site vor sta la baza contractului.

3. POLITICA DE VANZARE ONLINE

3.1. Accesul in vederea efectuarii unei comenzii ii este permis oricarui utilizator/cumparator. Pentru motive justificate Maslinescu isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul utilizatorului/cumparatorului in vederea efectuarii unei comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii utilizatorului/cumparatorului pe site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Maslinescu. In oricare dintre aceste cazuri, utilizatorul/cumparatorul se poate adresa prin e-mail sau telefonic folosind datele din sectiunea „Contact”, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

3.2. Comunicarea cu vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

3.3 In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, Maslinescu isi rezerva dreptul de a cere utilizatorilor/cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul site-ului.

3.4. Maslineascu poate publica pe site informatii despre bunuri, promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care Maslinescu are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

3.5. Toate tarifele aferente bunurilor  prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.

3.6. In cazul platilor online vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai cumparatorul.

3.7. Toate informatiile folosite pentru descrierea bunurilor  disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

3.8. Dupa 10 (zece) zile de la achizitionarea unui bun , cumparatorului i se va solicita inscrierea unui review legat de bunul achizitionat. Solicitarea va fi transmisa catre adresa de email inscrisa de cumparator in cont. In acest fel, cumparatorul contribuie la informarea altor posibili utilizatori/ clienti/ cumparatori de pe site si se implica activ in dezvoltarea de noi servicii si in detalierea cat mai completa a caracteristicilor bunurilor.

 

 1. 4. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

4.1. Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

 

 1. 5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

5.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe site, sunt proprietatea exclusiva a Maslinescu, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

5.2. Clientului/cumparatorului/utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de Maslinescu, includerea oricarui continut in afara site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Maslinescu asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul scris expres al Maslinescu.

5.3. Orice continut la care clientul/cumparatorul/utilizatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta documentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre Maslinescusi acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea Maslinescu cu referire la acel continut.

5.4. Clientul/cumparatorul/utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile documentului.

5.5. In cazul in care Maslinescu confera clientului/cumparatorului/utilizatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care clientul/cumparatorul/utilizatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea Maslinescu pentru respectivul client/cumparator/utilizator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

5.6. Niciun continut transmis catre client, utilizator sau cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Maslinescu si/sau al angajatului/prepusului Maslinescu care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

5.7. Este interzisa orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

 

6. COMANDA

6.1. Clientul/cumparatorul poate efectua comenzi pe site, prin adaugarea bunurilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un bun este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui bun in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a bunului.

6.2. Prin finalizarea comenzii cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii.

6.3. Prin finalizarea comenzii, cumparatorul consimte ca vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea cumparatorului.

6.4. Vanzatorul poate anula comanda efectuata de catre cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

6.4.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;

6.4.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Maslinescu, in cazul platii online;

6.4.3. datele furnizate de catre client/cumparator, pe site sunt incomplete si/sau incorecte;

6.5. Articolele alimentare nu pot fi returnate, conform legii: Ordonanta Guvernului 130/2000, Art. 12. Dispozitiile art. 3-4, ale art. 7-10 si ale art. 11: (1) returnarea produselor nu se aplica in cazul vanzarii de produse alimentare, de bauturi sau de produse de uz curent utilizate in gospodarie, livrate de catre comerciant la domiciliul, resedinta sau la locul de munca al consumatorului

6.6. In cazul in care cumparatorul a primit produse deteriorate din vina magazinului, respectivele produse se pot rambursa. Produsele returnate trebuie sa fie insotite de dovada platii;
Costurile transportului sunt suportate de Maslinescu;

6.7. In cazul in care clientul/cumparatorul solicita retragerea din contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care comanda este achitata, vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii vanzatorului de catre cumparator asupra deciziei sale de retragere din contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

6.7.1. pentru comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;

6.7.2. pentru comenzile achitate cu Op/ramburs/iTransfer/ Card bancar-> prin virament bancar;

6.8. Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi bunurile (se va lua data cea mai recenta).

6.9. In cazul in care un bun  comandat de catre cumparator, nu poate fi livrat de catre vanzator, acesta din urma va informa clientul/cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul cumparatorului contravaloarea bunului , in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a contractului.

6.10. Disponibilitatea unui bun va fi afisata in site dupa cum urmeaza:

 • “in stoc” – avem mai mult de 3 bucati in stocul Maslinescu
 • “stoc limitat” – avem mai putin de 3 bucati in stocul Maslinescu
 • “la comanda” – Bunul nu este disponibil in stocul Maslinescu si pentru moment nu avem informatii despre disponibilitatea acestuia in stocul furnizorului. Dar, daca inregistrezi o comanda pentru un bun care are in dreptul lui “la comanda”, vom verifica disponibilitatea produsului in stocul furnizorului si te vom contacta ca sa iti comunicam disponibilitatea bunului.
 • “precomanda” – Bunul nu este disponibil in stocul Maslinescu si nici in stocul furnizorului. Dar, daca inregistrezi o comanda pentru un bun care are in dreptul lui “precomanda”, vom verifica termenul de aprovizionare al furnizorului si te vom contacta ca sa iti comunicam disponibilitatea bunului.
 • “stoc epuizat” – Bunul nu mai este disponibil in stocul Maslinescu

7. BUNURI PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE

7.1. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din contract următoarele:

7.1.1. furnizarea de bunuri  al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care vanzatorul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

7.1.2. furnizarea de bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

7.1.3. furnizarea de bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de cumparator;

7.1.4. furnizarea de bunuri al căror preţ a fost convenit în momentul încheierii contractului, a căror livrare nu poate fi efectuată înainte de 30 (treizeci) de zile şi a căror valoare reală depinde de fluctuaţiile de pe piaţă pe care vanzatorul nu le poate controla;

8. CONFIDENTIALITATE

8.1. Maslinescu va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul document.

8.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de cumparator/client cu privire la comanda/contract fara consimtamantul prealabil scris al vanzatorului.

8.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului. Maslinescu nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

9. COMUNICARI COMERCIALE

9.1. Cumparatorul/utilizatorul/clientul isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat vanzatorului pentru comunicarile comerciale continand informatii generale si tematice inclusiv informatii cu privire la oferte sau promotii, dupa cum urmeaza:

9.1.2. prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in comunicarile comerciale primite de la vanzator; sau

9.1.3. prin contactarea vanzatorului.

9.2. Prin adaugarea de bunuri in sectiunea din cont:

Cosul meu”, vanzatorul va transmite cumparatorului/utilizatorului comunicari comerciale cu privire:

 • – la modificarea pretului bunurilor adaugate in sectiunea “Cosul meu”,
 • – la recomandari de bunuri similare cu cele adaugate in sectiunea “Cosul meu”,
 • – la existenta bunurilor in sectiunea “Cosul meu”, si
 • – disponibilitate stoc bunuri adaugate in sectiunea “Cosul meu”.

Favorite”, vanzatorul va transmite cumparatorului/utilizatorului comunicari comerciale cu privire:

 • – la modificarea pretului bunurilor adaugate in sectiunea “Favorite”,
 • – la recomandari de bunuri similar cu cele adaugate in sectiunea “Favorite”, si
 • – disponibilitate stoc bunuri adaugate in sectiunea “Favorite”.

9.3. In urma achizitionarii unui bun, vanzatorul va transmite cumparatorului/utilizatorului comunicari comerciale cu privire la:

 • – sugestii de bunuri recomandate a fi utilizate impreuna cu bunul achizitionat.

9.4. Clientul/utilizatorul se poate dezabona, in orice moment, de la comunicarile comerciale mentionate la punctul 9.3. de mai sus  prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la Maslinescu sau prin contactarea Maslinescu in acest sens.

9.5. De asemenea, pentru imbunatatirea ofertei de bunuri si a experientei de cumparare, vom folosi datele dvs. pentru efectuarea de cercetari de piata si sondaje de opinie. Informatiile obtinute in urma acestor cercetari de piata si a sondajelor de opinie nu vor fi utilizate in scopuri publicitare ci doar in cele mentionate mai sus. Raspunsurile dvs. la cercetarile de piata si sondajele de opinie nu vor fi asociate cu identitatea dvs. si nici transmise catre terți și nici nu vor fi publicate. Puteti obiecta la utilizarea datelor in scopuri de cercetare de piata si sondaje de opinie in orice moment, prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesaj sau prin contactarea Maslinescu.

10. FACTURARE – PLATA 

10.1. Preturile bunurilor afisate in cadrul site-ului www.maslinescu.ro includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

10.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare comanda.

10.3. Vanzatorul va transmite cumparatorului factura aferenta comenzii ce contine bunuri vandute de Maslinescu, precum şi pentru orice alte plati in cazul livrarii prin curier. In cazul ridicarii personale sau a livrarii produselor direct de catre reprezentantii Maslinescu, va fi eliberat bon fiscal aferent comenzii.

10.4. Datele cardului de plata ale utilizatorului/ cumparatorului nu vor fi accesibile Maslinescu si nici nu vor fi stocate de catre de Maslinescu sau de catre procesatorul de plati integrat in site, ci doar de catre institutia de autorizare a tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate utilizatorul/ cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

10.5. Pentru motive de securitate a tranzactiilor utilizatorul/ cumparatorul este sfatuit sa nu ramana logat pe site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: sa contina cel putin opt caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale).

11. LIVRAREA BUNURILOR

11.1. Vanzatorul va  efectua livrarile folosind serviciile de curierat rapid. Produsele comandate pot ajunge la dumneavoastra in 1 – 7 zile de la plasarea comenzii, daca produsul se afla in stoc.
11.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor.

11.3. Vanzatorul va efectua livrarea bunurilor numai pe teritoriul Romaniei.

11.4. Vanzatorul nu va face livrari duminica.

12. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

12.1. Proprietatea asupra bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire a bonului fiscal in cazul livrarilor efectuate de personalul vanzatorului).

13. RASPUNDERE

13.1. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre vanzator a oricarei din obligatiile sale conform comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea bunurilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

13.2. Prin crearea si utilizarea contului, utilizatorul/ cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul contului sau.

13.3. Prin crearea contului si/sau utilizarea continutului si/sau plasarea comenzilor, clientul/utilizatorul/cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenele si Conditiile site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrulsSite-ului, existenta la data crearii contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii comenzii.

13.4. Vanzatorul isi rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenele si Conditiile site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului si conditiilor de functionare a site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabil clientilor /utilizatorilor/ cumparatorilor de la momentul afisarii in site.  În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe site versiunea modificată a documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui document.

14. SCRIEREA DE REVIEW-URI, COMENTARII

14.1. Scrierea de review-uri, comentarii se poate face, de catre utilizatori/clienti/cumparatori, in sectiunea “Review-uri”. Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative, si se vor referi la caracteristicile si modul de folosire al unui produs.

14.2. In momentul inregistrarii unui anumit review/comentariu pe site, utilizatorii/clientii/cumparatorii acorda vanzatorului o licenta neexclusiva, perpetuua, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul vanzatorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.

14.3. Fiecare utilizator/client/cumparator, in momentul inscrierii de review/comentariu in sectiunile mentionate, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:

–    sa faca referiri doar la caracteristici si/sau modul de utilizare al unui anumit produs sau serviciu, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale) sau informatii care tin de modul desfasurarii comenzii;

–    sa foloseasca doar limba romana. Sunt permise si cuvintele sau expresiile care, desi nu sunt considerate romanesti, sunt de larga utilizare in toate mediile referitoare la domeniul respectiv (ex.: mouse, notebook, plug and play);

–    sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta oricare alt utilizator/client/cumparator;

–    sa se asigure de incadrarea corecta a continutului introdus pe site astfel:  orice review va fi inscris in sectiunea “Review-uri”;

–    sa se asigure ca informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;

–    sa foloseasca aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obtine detalii suplimentare referitoare la un anumit produs de pe site fara a face referire catre alte firme ce promoveaza vanzarea si cumpararea de produse sau servicii;

–     sa nu furnizeze sau sa solicite, in niciun mod si in nicio masura, date personale (detaliile de contact, informatii despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale;

–     sa nu inscrie informatii si/sau detalii despre URL-uri (legaturi) din alte site-uri comerciale ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca si vanzatorul;

–    sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre vanzator sau sa inscrie review-uri/comentarii care sa contina materiale de natura publicitara;

–     sa nu utilizeze review-ul/comentariul ca mijloc de comunicare cu vanzatorul, in acest sens se vor folosi datele de contact ale vanzatorului inscrise pe site.

14.4. Pe langa o evaluarea realista critica, in momentul inscrierii unui review, utilizatorul/clientul/cumparatorul va adauga si un rating relevant pentru produsul aferent. Review-urile, impreuna cu rating-urile corespunzatoare lor, vor influenta rating-ul general al produsului sau serviciului, numar care apare intre paranteze langa titlul acestora. Astfel, un review insotit de un rating mare duce la o crestere a rating-ului general, iar un review insotit de un rating mic duce la o scadere a rating-ului general.

Utilizatorii/clientii/cumparatorii ce inscriu review-uri la care ataseaza fisiere foto sau video vor respecta urmatoarele reguli:

–    fisierele incarcate vor contine imagini si/sau videoclipuri care se refera la produsul sau serviciul pentru care se scrie review-ul, asigurandu-se ca fisierele incarcate respecta drepturile de autor;

–    fisierele incarcate nu vor contine violenta, continut pentru adulti, limbaj licentios sau alt continut care ofenseaza o persoana/un grup pe baza rasei sau a originii etnice, a religiei, a handicapului, a sexului, a varstei, a statutului de veteran,  a orientarii sexuale sau politice;

–    fisierele incarcate nu vor contine informatii legate de alte persoane;

–    fisierele incarcate nu vor contine URL-uri sau watermark-uri catre site-uri ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca vanzatorul.

14.5. Cand un review/comentariu este semnalat de catre un utilizator/client/cumparator ca avand un continut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest continut este examinat cu atentie de catre vanzator pentru a determina daca incalca Termeni si Conditii site. Textele, fotografiile sau videoclipurile introduse sunt eliminate din site numai dupa examinarea acestora de catre vanzator.

14.6. In cazul in care vanzatorul constata incalcarea Termenelor si Conditiilor in mod repetat, acesta isi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea utilizatorului/clientului/cumparatorului de a inscrie review-uri/comentarii in sectiunea  “Review-uri”.

Pentru sesizari sau reclamatii legate de bunul achizitionat, cumparatorii au la dispozitie in sectiunea „Contact”formularul de email. Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor sau sesizarilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.

15. FORTA MAJORA

15.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

15.2.  Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

16. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

16.1. Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre vanzator si utilizatori / cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.