Finca Las Manillas

Finca Las Manillas cultivă măslini încă din 1878 și această experiență vastă a fost aplicată pentru a obține cel mai prețios produs al său: uleiul de măsline extra virgin.

Livezile se gasesc la poalele muntelui Morena, între lanțurile montane Andújar și Despeñaperros, în orașul Arquillos, Jaen. Plantatia de măslini este împărțită în două părți: livada înaltă de măslini din mijlocul munților și noua livadă de măslini, care se găsește în partea cea mai puțin muntoasă

Finca Las Manillas creste în mod tradițional maslinii, cu zone de 11 × 11 metri în care fiecare măslin are 3 metri. Întreaga zonă este irigată, garantând o producție constantă și o calitate înaltă în fiecare an. Ei produc ulei de măsline doar din propria recoltă, soiurile picual și arbequina.

Finca Las Manillas  produce uleiuri extravirgine, evidențiind principalele caracteristici ale fructului din care sunt făcute. Măslinele sunt recoltate noaptea, pentru a beneficia de temperaturile scăzute, astfel se pastreaza toate proprietatile si aromele uleiului.

Pasiunea pentru obținerea celui mai bun ulei de măsline, îi determină să selecteze măslinii vechi de secole din livada, pentru a fi culeși timpuriu. Acești măslini vechi, plantați la înălțime,  oferă un randament mai mic, dar produc un ulei de măsline extravirgin a cărui calitate este recunoscută si premiată in toate colțurile lumii.