Familia Mela, proprietarii presei de ulei Sant’Agata, produce ulei extravirgin de masline din anul 1827 din pomii de pe dealurile micului sat Oneglia, ce se ridica de la nivelul Marii Mediterane pana la 600m inaltime. Satul se afla in provincia Liguria, cunoscuta pentru soiul de masline Taggiasca, ce creste doar aici.
Gustul tipurilor de ulei de masline fabricat de Sant’Agata este influentat de inaltimea la care se afla pomii fructiferi. Dealurile foarte abrupte schimba modul de coacere al maslinelor, diferentele de temperatura si expunerea la soare fiind diferite la 200, 400 sau 600 de metri de la nivelul marii. De exemplu, uleiul Taggiasca di Montagna, ce se produce din maslini aflati la 600m inaltime, are un gust mai dulce, dar mai intepator decat Riviera Ligure DOP, ce este produs in cea mai mare parte din maslini aflati la 200-300m, si care dau un gust mai fructat si putin mai amar uleiului.
Un alt factor important este pamantul pe care se cultiva de sute de ani, pe langa maslini, si migdali. Familia Mela a pastrat aproximativ 300 de pomi ce se afla inconjurati de migdali. Din acestia se extrage uleiul Cru dei Mandorli, ce pastreaza gustul dulce si delicat al migdalelor.