Piper negru Bahia

39,00 lei TVA inclus

Picant

Detalii produs

Țară
Aromăanason, lemnoasă, dulce, caldă
Recomandări, , ,
Cantitate70g
Termen de valabilitate28.03.2027
Clasificare botanicăPiper nigrum
Ingrediente

Piper negru din Brazilia

POSIBILE URME DE ALERGENI: telina, susan, mustar, nuci.

Producător

Îl poți folosi pentru:

Descriere

Unde crește piperul negru de Bahia?
Piperul negru de Bahia este un piper nigrum care folosește copacii ca țăruși pentru a crește în climatul cald și tropical din Salvador de Bahia din Brazilia. Piperul negru de Bahia, numit și ardei de Belem sau piper negru brazilian, crește într-un cadru idilic în centrul-est al Braziliei, cu fața spre ocean, în soluri nisipoase, unde este udat printr-un sistem de irigare prin picurare care asigură că primește cantitatea perfectă de apă și nutrienți. Piperul negru de Bahia se culege vara, apoi fiecare bob este separat de pulpă si uscat, la adapost de ploaie. Piperul negru de Bahia este un piper cu bob mare, cu o aromă delicioasă.

Istoria piperului negru de Bahia
Primele plante de piper au fost introduse în Brazilia la sfârșitul secolului al XVI-lea. Aceste plante târâtoare de piper au fost plantate pentru prima dată în grădinile preoților iezuiți din Bahia și au fost îngrijite de un călugăr franciscan din Goa, India. În prezent, Brazilia este al treilea producător mondial de piper, cu toate acestea, piperul negru de Bahia reprezintă doar o mică parte din această producție – 2% din producția totală de piper din Brazilia. Acest piper negru provine dintr-o plantatie agrosilvica tanara de langa Porto Seguro, in Bahia, pe un deal la marginea padurii, cu fata la Atlantic. A fost creat de un fermier francez care s-a stabilit în Brazilia în urmă cu mai bine de 20 de ani și este cultivat exclusiv de comunitatea locală. Această plantație produce piper negru, alb și roșu în conformitate cu practicile agroecologice forestiere (fără aport chimic, fără pesticide, uscat natural, sortat manual etc.). Piperul este recoltat manual la diferite stadii de maturitate in functie de tipul de piper necesar. Calitatea oricărui tip de piper depinde foarte mult de modul în care este cules. Acest piper este o comoară rară, deoarece doar câteva mii de kilograme sunt recoltate în fiecare an. Boabele de piper sunt apoi întinse să se usuce la soare timp de câteva zile și răsucite în mod regulat, astfel încât să nu înceapă să fermenteze. Datorită programului Eole, pe lângă faptul că este delicios, este și sustenabil, deoarece este transportat din Brazilia cu velierul Terre Exotique! Aceasta este una dintre cele mai bune modalități de a reuni diferite civilizații și de a porni în căutarea uimitoarelor comori gastronomice ale lumii…

Acest piper distinctiv eliberează note lemnoase afumate. Se sparge grosolan cu pistilul și mojarul și se presară peste piept de rață, friptură de somon sau carne de vită la grătar.

Opinia clienților

Momentan încă nu există recenzii. Scrie tu prima recenzie →

Adaugă în coș