Piper negru Kampot IGP

47,00 lei TVA inclus

Picant

Detalii produs

Țară
CertificareIGP (indicație geografică protejată)
Aromăfructată, mentolată
Recomandări, , , , , ,
Cantitate70g
Termen de valabilitate22.09.2026
Clasificare botanicăPiper nigrum
Ingrediente

Piper negru Kampot IGP

POSIBILE URME DE ALERGENI: telina, susan, mustar, nuci.

Producător

Îl poți folosi pentru:

Descriere

De unde vine piperul de Kampot?
Piperul de Kampot face parte din specia Piper Nigrum. Este produs în mai multe regiuni din lume: India, Camerun și Cambodgia. Există trei tipuri de piper Kampot diferite, fiecare corespunde maturității la care sunt recoltate. Boabele de piper negru sunt recoltate chiar înainte de a fi complet coapte (după piperul verde și înainte de piperul roșu și alb) și apoi sunt lăsate să se usuce. Își păstrează pericarpul, iar centrul lor este bine definit.
Piperul de Kampot prosperă în climatele tropicale.
Piper Nigrum este un târâtor și poate crește până la patru metri înălțime, folosind araci pentru a crește. În Cambodgia, crește în provinciile Kampot și Kep, în sud, de-a lungul coastei. Piperul de Kampot înflorește cu umiditatea climatului tropical și cu temperaturile calde.

Un piper negru puternic, cu arome intense picante
Piperul negru de Kampot are o amprentă aromatică distinctă fructată, balsamică cu note de răscopt și este surprinzător de complex. Eliberează note de mentol și cacao. Este destul de puternic, notat 5 pe o scară de 7 eliberând arome picante și intense. Aveți grijă să nu gătiți piper negru Kampot prea mult sau acesta va deveni amar.

 

Când este măcinat cu un pistil in mojar, piperul negru de Kampot își eliberează notele de fructe și mentol. Utilizați ușor crăpat pentru o atingere zilnică delicioasă tuturor preparatelor tale.

Opinia clienților

Momentan încă nu există recenzii. Scrie tu prima recenzie →

Adaugă în coș