Selection Monterosa

Prețul curent este: 112,00 lei TVA inclus
()Prețul original a fost: 140,00 lei

Fructat
Amar
Picant

Detalii produs

Țară
RegiuneAlgarve
Soi măslineCobrancosa, Macanilha, Picual, Verdeal
Campanie2023-2024
PresareProdus prin presare la rece ( temperatura controlata sub 26grade)
Aciditate0.11%
Recomandări, , , , ,
Cantitate500ml
Termen de valabilitate01.12.2024
Producător

Compoziție

Copacii din soiul Verdeal sunt de talie medie si au fructe mari. Acest soi are de obicei randament redus, iar productia de fructe este alternativa. Coacerea fructelor sale are loc tarziu, spre finalul sezonului, iar maslinele raman verzi, ceea ce ii si da numele acestui soi. Uleiul de măsline extras din acest soi se caracterizează prin arome considerabile de verde, amar și picant.

Măslinul Maçanilha din Algarve este tolerant la secetă, frig și salinitate, fiind astfel perfect adaptat la clima mediteraneană. Uleiul produs din acest soi este foarte elegant și echilibrat,  puternic fructat și cu gust de ierburi proaspăt tăiate. Aceste măsline sunt culese foarte devreme, când conținutul lor de antioxidanți este cel mai mare.

Originea soiului de măsline Cobrancosa este situată în regiunea portugheză Trás-os-Montes (Alto Douro). Măslinul Cobrancosa se remarcă prin buna adaptare la umiditate, solul rece și calcaros, factori tipici nordului Peninsulei Iberice. Soiul Cobrancosa se foloseste doar pentru obtinerea uleiului de masline, nu se produc masline de masa. Măslinele Cobrancosa sunt de mărime medie (4 grame) cu forma ovoidala, alungita si asimetrica, de culoare violet inchis.

Denumirea Picual se datorează formei măslinei, care are un capăt mic ascuțit, sub forma unui cioc de pasare. Utilizarea lui se datorează faptului că este un soi foarte rezistent la îngheț, cu ramuri scurte, un arbore foarte puternic, deși nu se adaptează bine solurilor foarte calcaroase și secetelor lungi. Dar punctul forte al acestui soi este producția sa timpurie si calitatea uleiului de măsline pe care îl produce. Uleiul obtinut din masline soi Picual este unul dintre cele mai rezistente uleiuri din punct de vedere al oxidarii. De aceea soiul Picual este recomandat pentru prajit sau gatit. În plus, uleiul obtinut din masline Picual este adesea folosit pentru cupajul cu alte uleiuri din alte soiuri mai puțin stabile, cum ar fi Arbequina, Hojiblanca sau Picudo. O altă proprietate a uleiului de măsline din măslinul Picual este nivelul ridicat de oleocanthal, care este un antiinflamator, anticancerigen și antioxidant.

10% Verdeal
30% Macanilha
30% Cobrancosa
30% Picual

Îl poți folosi pentru:

Opinia clienților

5.00
3 recenzii
  • 5 stele
    3
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • o stea
    0

Acordă și tu o notă acestui produs.

Ai cumpărat produsul și nu ai apucat încă să acorzi o notă?

  • Tania Nicoara
    Excelent! Recomand!
  • Mihai Cernat

    Fără text.

  • Mihnea M
    Foarte bun uleiul, foarte rapida livrarea! Recomand

Abonează-te la newsletter

Primești „Ghidul Uleiului de Măsline” dar și coduri de reducere, oferte și noutăți despre crama ta de ulei de măsline.

Adaugă în coș