Piper rosu Bahia

46,00 lei TVA inclus

Picant

Detalii produs

Țară
Aromădulce și fructată
Recomandări, , , , , , , , ,
Cantitate70g
Termen de valabilitate30.06.2025
Clasificare botanicăPiper nigrum
Ingrediente

Piper rosu din Brazilia

POSIBILE URME DE ALERGENI: telina, susan, mustar, nuci.

Producător

Îl poți folosi pentru:

Descriere

Cum crește piperul roșu de Bahian?
Crește în climatul cald și tropical din Salvador de Bahia din Brazilia, piperul de Bahia provine din specia Piper nigrum, o viță care crește pe un țăruș.

Numit și Golful Brazilian sau Golful Tuturor Sfinților, piperul de Bahia crește într-un cadru idilic, cu fața spre ocean, pe un sol nisipos din centrul-estul țării, unde este udat prin picurare pentru a primi exact ceea ce are nevoie în apă și nutrienți. .

Pe timpul verii se culege piperul de Bahia, apoi fiecare bob este separat de ciorchine pentru a fi uscat departe de ploaie.

Istoria piperului Bahian
La sfârșitul secolului al XVI-lea au fost introduse primele plante de piper în Brazilia. Acești arbori de piper au fost plantați pentru prima dată în grădinile iezuite din Bahia și au fost îngrijiți de un preot franciscan din Goa, India.

Astăzi Brazilia este al treilea cel mai mare producător de piper din lume, dar piperul Bahian reprezintă doar o mică parte din această producție. De fapt, producția sa reprezintă doar 2% din totalul producției braziliene.

Acest piper provine dintr-o plantație agrosilvică tânără situată în apropiere de Porto Seguro, în statul Bahia, pe un deal de la marginea pădurii, cu vedere la Atlantic. A fost creat de un francez care locuiește în Brazilia de mai bine de douăzeci de ani și este întreținut cu ajutorul exclusiv al unei comunități rurale vecine.

Acolo se produce piper negru, alb și roșu în conformitate cu principiile agroecologiei forestiere (fără aporturi chimice, fără pesticide, uscare naturală, sortare manuală etc.). Recoltarea, manuală, se realizează la diferite momente de maturitate și în funcție de tipul de tipul de piper pe care dorim să-l obținem. Calitatea unui piper este strâns legată de cea a recoltei. Cu câteva mii de kilograme recoltate în fiecare an, cultivarea acestui piper rămâne destul de confidențială. Boabele sunt apoi răspândite la soare timp de câteva zile și întoarse în mod regulat pentru a preveni fermentarea în timpul uscării.

Bahia este una dintre destinațiile programului Eole din cadrul Terre Exotique care, într-o abordare responsabilă, transportă piperulcu vele! Poate cel mai frumos mod de a îmbina civilizațiile și gastronomia și de a descoperi poezia lumii…

 

Foarte parfumat, acest piper brazilian este atât dulce, cât și sărat; este plin de aromă și se potrivește bine cu multe feluri de mâncare.

Opinia clienților

Momentan încă nu există recenzii. Scrie tu prima recenzie →

Adaugă în coș