Piper negru de Madagascar

35,00 lei TVA inclus

Lasă mai jos emailul tău pentru a te anunța când „Piper negru de Madagascar” revine în stoc.

Picant

Detalii produs

Țară
Recomandări, ,
Cantitate70g
Termen de valabilitate02.01.2028
Clasificare botanicăPiper nigrum
Ingrediente

Piper negru de Madagascar

POSIBILE URME DE ALERGENI: telina, susan, mustar, nuci.

Producător

Îl poți folosi pentru:

Descriere

Piperul negru de Madagascar este un piper puternic aromat și picant. Aromele sale sunt proaspete și amintesc de fructe acrișoare dar și cu note gourmet de brioșă și rășină. Ușor picant, piperul negru de Madagascar este plin de arome, perfect pentru gătitul de zi cu zi.

Cum crește piperul negru de Madagascar?
Piperul negru de Madagascar, cunoscut botanic sub numele de Piper nigrum, este fructul unei vițe cățărătoare din familia Piperaceae. Crește pe un copac cu scoarță aspră și crăpată care îi facilitează ascensiunea, adesea până la patru metri înălțime. Piper nigrum necesită un climat tropical cu temperaturi ridicate și umiditate, precum și o alternanță de umbră și lumină pentru a se dezvolta corect. Manipularea după recoltare va da piperului culoarea și aromele finale.

Istoria piperului negru de Madagascar
În Madagascar, cultivarea piperului a fost introdusă la începutul secolului al XX-lea de către francezul Émile Prudhomme în urma unei misiuni în Java (Ndriantoninanahary S.M., 2002). Apoi a fost directorul Institutului Național de Agronomie Colonială și responsabil cu dezvoltarea culturii de cafea, tutun și piper pe insulă. El a scris despre asta în 1899 într-un „anunț agricol”: „Nu au existat încă încercări serioase de a cultiva piper în Madagascar, dar există motive să credem în succesul acestei vițe pe cea mai mare parte a coastei de est”. Introducerea piperului a început în Nossi-Be și apoi s-a dezvoltat în Sambirano.
La sfârșitul anilor 1930, boala Muller (putregaiul gulerului) a atacat plantele de piper din Madagascar. A fost necesară introducerea unui nou soi de ardei mai rezistent. A fost ales soiul cunoscut sub numele de „Belontoeng”, originar din Lampung din Indonezia.

Un piper picant cu note lemnoase fructate.
Acest piper negru de Madagascar va condimenta carnea de pasăre, preparate gratinate sau pur și simplu o salată de roșii!

Opinia clienților

5.00
o recenzie
  • 5 stele
    1
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • o stea
    0

Acordă și tu o notă acestui produs.

Ai cumpărat produsul și nu ai apucat încă să acorzi o notă?

  • Daniela Bara
    Achiziție verificată.

    Fără text.

Adaugă în coș