Piper negru Sao Tome

40,00 lei TVA inclus

Picant

Detalii produs

Țară
Recomandări,
Cantitate60g
Termen de valabilitate07.08.2026
Clasificare botanicăPiper nigrum
Ingrediente

Piper negru de Sao Tome

POSIBILE URME DE ALERGENI: telina, susan, mustar, nuci.

Producător

Îl poți folosi pentru:

Descriere

Cum crește piperul Sao Tome?
Mica insula Sao Tome si Principe este una dintre cele mai mici tari din Africa. Situată în largul Golfului Guineei, între Gabon și Guineea Ecuatorială, insula Sao Tome și Principe are o suprafață de 1000 km². Este un lanț vulcanic. Această fostă colonie portugheză este cunoscută pentru producția de cacao și în curând pentru producția sa de piper Sao Tome!
Într-o țară atât de mică, producția în cantitate nu este fezabilă, prin urmare, fermierii se concentrează pe producerea de calitate și de aceea piperul Sao Tome este atât de bogat în arome.

Piperul Sao Tome provine din specia botanică Piper nigrum
Se recoltează cu grijă manual de către culegători între aprilie și noiembrie, când boabele sunt roșii, și apoi se usucă la soare. Piperul negru este mai intens în gură și încălzește gâtul mai mult decât piperul alb din Sao Tome deoarece își păstrează pericarpul, care conține piperina.

Istoria piperului Sao-Tomé
Insula Sao-Tomé și Principe este una dintre cele mai mici țări din Africa, cunoscută pentru plantațiile de cacao. Principala sursă de trai a insulei este agricultura. Recent, fermierii au început să cultive piperul și acordă o mare importanță calității acestuia. Din cauza dimensiunilor reduse a insulei, producția în cantități mari nu este posibilă, motiv pentru care calitatea este primordială. Fermierii din țară au mari speranțe în cultivarea piperului Sao-Tomé și își propun să-l plaseze printre cele mai cunoscute tipuri de piper!

Pe mica insula Sao-Tome si Principe creste piper negru cu note intense de citrice. Acest piper excepțional vă va pune în valoare carnea roșie și legumele la grătar.

Opinia clienților

Momentan încă nu există recenzii. Scrie tu prima recenzie →

Adaugă în coș