Mix de condimente mexicane

35,00 lei TVA inclus

Picant

Detalii produs

Țară
Recomandări, , , ,
Cantitate60g
Ingrediente

boia de ardei, lime, sare, ardei iute Cayenne.

POSIBILE URME DE ALERGENI: telina, susan, mustar, nuci.

Producător

Îl poți folosi pentru:

Descriere

Aromele amestecului direct din Mexic
Aceasta reteta mexicana, picanta, imbunatateste toate preparatele. Ardeiul Cayenne isi va aduce atingerea fructata, echilibrata de aroma vie a lamaiei. Desigur, acest amestec este recomandat pentru palatele care apreciază aromele picante, deoarece ardeiul Cayenne este iute.

Amestecul de condimente mexicane moderat picant de la Terre Exotique îți va încălzi palatul în timp ce adaugă o notă de prospețime mâncărurilor tale. Iute și fructat în același timp, acest amestec perfect dozat vă permite să faceți diferite feluri de mâncare cu simplitate.

Din ce este compus acest faimos amestec mexican?
Numit și marinată uscată, acesta este un amestec de condimente cu care se freaca carnea înainte de gătit. Acest amestec este compus din boia de ardei, lime verde, sare și piper cayenne.

Boiaua de ardei din acest amestec provine din regiunea Zitava din Slovacia. Numele său botanic este Capsicum annuum și aparține familiei Solanaceae, la fel ca ardeiul gras și ardeiul iute. Este cultivat în mod tradițional în Slovacia de peste 100 de ani. Boiaua de ardei provine din Columbia și din sudul Statelor Unite.

Ardeiul Cayenne este unul dintre cei mai iutiardei din lume. Numit și Pili-pili, acest ardei roșu este recoltat în Uganda („Perla Africii”). Numele său științific este Capsicum frutescens și aparține familiei Solanaceae, ca și ardeiul gras. Este cultivat și în Madagascar, Congo și Zanzibar.

Istoria amestecului de condimente mexicane
Rețeta pentru amestecul de condimente, dezvoltată de Horacio Fernandez, datează din 1985. Inspirat de dressingul bunicii sale, Horacio Fernandez a numit acest amestec Tajin, referindu-se la situl arheologic El Tajin situat în sudul Mexicului pe care l-a descoperit în timpul unei călătorii.

Bucătăria mexicană este cunoscută pentru că este diversă și bogată în condimente. Ardeii iuti sunt o parte integrantă a culturii culinare mexicane, la fel ca și carnea. Prin urmare, marinatele pe bază de chili sunt adânc înrădăcinate. Amestecul de condimente mexicane este ceea ce se numește o marinată uscată. Trebuie pur și simplu să freci amestecul de condimente pe carne pentru a-i spori aromele.

În sudul Statelor Unite, în timpul cuceririi Americii de către spanioli și portughezi, a fost descoperit un proces de gătit folosit de un grup etnic nativ american: barbacoa (grătar). Un proces de gătit în timpul căruia s-au adăugat mirodenii cărnii pentru a-i da mai multă aromă. Presarate pe carne sau frecate, condimentele au intrat in traditiile culinare. După război, în anii 1950, această metodă de gătit s-a răspândit în întreaga lume.

Mixul mexican de la Terre Exotique a fost inspirată de binecunoscutele condimente mexicane. Toată lumea știe că mexicanii își iubesc ardeiul iute, dar acest lucru merge întotdeauna mână în mână cu lămâia!

Opinia clienților

Momentan încă nu există recenzii. Scrie tu prima recenzie →

Adaugă în coș