Mix de condimente Satay

36,00 lei TVA inclus

Picant

Detalii produs

Țară
Cantitate70g
Termen de valabilitate05.03.2028
Ingrediente

ardei iute (Spania), usturoi (sulfiti), zahăr, arahide, sare, glutamat monosodic, susan, ulei de arahide,galanga, condimente. 

ALERGENI: Susan, arahide, sulfiți
POSIBILE URME DE ALERGENI: telina, susan, mustar, nuci, gluten, crustacee, peste, soia

Producător

Descriere

Din ce este compus amestecul Satay?
Acest amesteccontine usturoi, ardei iute, zahăr brun, alune, susan și galangal.
Usturoiul, al cărui nume botanic este Allium sativum, aparține familiei Crinilor. Usturoiul poate crește până la un metru înălțime.

Originare din Liban, semințele de susan au fost coapte manual delicat la o temperatură constantă. Odată copt, condimentul eliberează note de alune de pădure și caju prăjite.

Ardeiul Cayenne care alcătuiește acest amestec este unul dintre cei mai tari iuti din lume. Numit și Pili-pili, acest ardei roșu este recoltat în Uganda („Perla Africii”). Numele său științific este Capsicum frutescens și aparține familiei Solanaceae. Este cultivat și în Madagascar, Congo și Zanzibar. Acest ardei, cu un nivel de picant de 9/10 pe scara Scoville (vulcanic), are o aromă foarte puternică.

Zahărul brun din acest amestec provine din rafinarea parțială a sucului de trestie de zahăr. Contine 5% melasa, oferindu-i culoarea blonda si parfumul subtil de vanilie. După recoltare, trestia de zahăr este presată pentru a extrage sucul. Sucul este apoi încălzit pentru a se evapora apa și a concentra zahărul, care se va aglomera și se va cristaliza.

Galangal este legat de ghimbir; într-adevăr, este un rizom foarte aromat, cu o aromă de ghimbir și o aromă arzătoare. Numele său botanic este Alpinia galanga. Florile sale sunt albe și roșii, iar fructele sale sunt capsule mici care conțin semințe. În timpul creșterii sale, planta galangal poate atinge până la 1,5 metri înălțime.

Istoria lui Satay
Satay este una dintre cele mai răspândite feluri de mâncare din Indonezia; se găsește peste tot și se savurează oricând, pe plaje, în restaurante, pe străzi…
Originea sa datează din secolul al XV-lea, unde se spune că comercianții musulmani indieni au creat aceste frigărui de carne la grătar învelite în condimente. Așa au descoperit indonezienii carnea la grătar! Există multe variante de satay în întreaga lume, fiecare civilizație adaptând acest fel de mâncare în funcție de tradițiile sale.

Opinia clienților

Momentan încă nu există recenzii. Scrie tu prima recenzie →

Adaugă în coș