Curry de Madras 60g

35,00 lei TVA inclus

Picant

Detalii produs

Țară
Cantitate60g
Termen de valabilitate24.03.2026
Ingrediente

turmeric, coriandru, chimen, piper negru, fenicul, MUSTAR, schinduf, ghimbir, scorțișoară, cuișoare, cardamom verde.

ALERGENI: Mustar
POSIBILE URME DE ALERGENI: telina, susan, mustar, nuci.

Producător

Descriere

Atingerea fină a turmericului
Curry Madras are o culoare galbenă distinctivă, datorită turmericului folosit în acest amestec de condimente. Eliberează note de lămâie și ierburi și o notă delicată de lemn. Îți va surprinde palatul cu aromele sale blânde, calde, armonioase.
Ca un ardei cu note de ghimbir, curry-ul galben Madras este foarte ușor iute și picant și nu este precum curry-ul roșu, care este mult mai iute.

Cuvântul „curry” are multe semnificații diferite. Curry este o mâncare de tip tocană făcută cu sos și condimente.
Pudra de curry, ca și curry-ul Madras de la Terre Exotique, este un amestec de condimente folosit la gătit pentru a asezona mâncărurile.

Mai degrabă decât termenul curry, indienii sunt mai predispuși să folosească cuvântul „masala”, care înseamnă „mix” în hindi.

Pasta de curry este un amestec de condimente amestecat cu un produs pe bază de grăsime (ulei de susan sau de arahide) și ierburi proaspete.

Frunza de curry provine din arborele de curry (Murraya koenigii) și este folosită și la gătit, ca și frunzele de dafin în bucătăria occidentală.

Amestecurile de condimente sunt bazele bucătăriei indiene
În India, amestecurile de condimente variază în funcție de regiune sau distribuție și chiar și fiecare familie are propria sa rețetă secretă. Există trei tipuri principale de curry: galben, thailandez și roșu.
Curry-ul thailandez este renumit pentru aromele sale proaspete datorate coriandrului proaspăt, pătrunjelului și iarbă de lămâie. Red curry este de departe cel mai puternic datorită conținutului de ardei iute și boia de ardei. Există zeci de rețete de curry care își folosesc fiecare condimentele locale. Cu toate acestea, toate amestecurile de condimente includ ghimbir, turmeric, schinduf, chimen și coriandru.

Curry, transformat de Occident din „kari”
Acest amestec de condimente provine din Madras, un port de pe coasta Coromandel, în Tamil nadu, sud-estul Indiei, care a fost unul dintre primele posturi comerciale engleze.
Cuvântul „curry” este probabil o transformare în engleză a cuvântului tamil „kari”, care înseamnă condimentele folosite pentru a da gust. Acest termen și-a făcut loc treptat în vocabularul occidental. În India, se numește „masala”.Compoziția sa variază în funcție de regiune, de averea familiei și de distribuție. Masalale indiene sunt la fel de variate ca și subcontinentul însuși. Curry este un amestec subtil și echilibrat de mai multe ingrediente și există din timpuri imemoriale.

Curry este faimosul amestec de condimente indian, folosește-l în toate felurile tale de mâncare, chiar și în deserturi!

Opinia clienților

5.00
o recenzie
  • 5 stele
    1
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • o stea
    0

Acordă și tu o notă acestui produs.

Ai cumpărat produsul și nu ai apucat încă să acorzi o notă?

  • Laura Mateescu
    Achiziție verificată.

    Fără text.

Adaugă în coș