Ultimele zile de expediere a comenzilor până în 8 ianuarie – când vom reveni – sunt 23, 30 decembrie și 3 ianuarie ora 12:00.

Parqueoliva Serie Oro Ulei de măsline extravirgin DOP 500ml

115,00 lei TVA inclus

Fructat
Amar
Picant

Detalii produs

Țară
RegiunePriego de Cordoba
RecoltareProdus prin presare la rece la mai puțin de o oră de la culesul măslinelor
Soi măslineHojiblanca, Picuda
CertificareD.O.P
Campanie2024–2025
PresareProdus prin presare la rece ( temperatura controlata sub 26 grade)
Aciditate0.14%
Recomandări, , , , , , , ,
Cantitate500ml
Termen de valabilitate01.03.2026
Producător

Compoziție

Soiul de masline Hojiblanca, este al treilea soi din punct de vedere al suprafeței de cultură din Spania, cu 265.000 de hectare. Numele Hojiblanca se datorează culorii frunzelor sale. Soiul de măsline Hojiblanca, are partea inferioară a frunzelor de culoare deschisă („frunze albe”).

Datorită caracteristicilor sale, măslinele Hojiblanca sunt foarte apreciate. Sunt folosite atât pentru producerea măslinelor negre de masă (oxidate), cât și a uleiului de măsline.

Măslinul Picuda își datorează numele unei forme neobișnuite. Pentru că acolo unde alte măsline sunt ovale rotunjite, Picuda are un vârf mic care seamănă cu un cioc (= pico spaniol). Soiul tipic de măsline din Andaluzia are culoarea violet închis când este copt. Cu toate acestea, pentru uleiul de măsline extravirgin de calitate, acesta este culeasa din copac înainte ca procesul de coacere să se încheie. În fiecare an, cultivatorii de măsline trebuie să stabilească momentul exact de recoltare, care este necesar pentru a obține un ulei de măsline minunat de aromat. Un conținut ridicat de acid linoleic este tipic măslinei Picuda. De asemenea, are multă vitamina E și este bogat în polifenoli.

20% Picuda
80% Hojiblanca

Îl poți folosi pentru:

Descriere

Uleiul de măsline Parqueoliva Oro, este produs de cel mai premiat producător de ulei de măsline din lume și a fost desemnat de 3 ori cel mai bun ulei de măsline din lume și de zece ori cel mai bun ulei de măsline spaniol.

Culegatorii din Sierra Subbetica selecteaza primele măsline verzi din soiul Hojiblanca și Picuda pentru recoltă. Măslinele sunt culese și transportate cu atenție, astfel încat fructele să nu fie deteriorate. Culegătorii vorbesc despre pieptănarea sau mulsul măslinelor. În familie, această acțiune înglobează înțelepciunea și respectul pentru o tradiție care are aproape 3000 de ani. Moara de ulei Almazaras de la Subbetica este destinația culegătorilor. Aici măslinele sunt presate la rece, conform celor mai stricte standarde ale zonei certificate DOP Priego de Cordoba. Rezultatul este un ulei de măsline robust, cu note amare și usoară aromă de cicoare. Sucul obținut din cele mai bune fructe (uleiul de măsline este un suc de fructe) trebuie să se odihnească câteva zile pentru a se decanta și apoi este lăsat o vreme pentru a-și dezvolta profilul complet.

Recomandăm uleiul extravirgin Parqueoliva Serie Oro pentru iubitorii de ulei de măsline de calitate superioară. Este ideal pentru consumul crud pe pâine prăjită,  carpaccio, paste, carne, pește.

A se păstra ferit de lumină, într-un mediu răcoros și uscat.

Opinia clienților

5.00
48 de recenzii
  • 5 stele
    48
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • o stea
    0

Acordă și tu o notă acestui produs.

Ai cumpărat produsul și nu ai apucat încă să acorzi o notă?

  • Vlad Popescu
    Achiziție verificată.

    Fără text.

  • Ioana Nicoleta
    Achiziție verificată.
    Foarte bun uleiul, va recomand! Este fix ca și cel din Marbella pe care l-am gustat.
  • Diana B.
    Achiziție verificată.
    Un ulei de măsline excelent. Robust, aromat, picant, fructat.
  • Bogdan
    Achiziție verificată.

    Fără text.

  • Alexandru Enache
    Achiziție verificată.

    Fără text.

Abonează-te la newsletter

Primești „Ghidul Uleiului de Măsline” dar și coduri de reducere, oferte și noutăți despre crama ta de ulei de măsline.

Adaugă în coș

Ultimele zile de expediere a comenzilor până în 8 ianuarie – când vom reveni – sunt 23, 30 decembrie și 3 ianuarie ora 12:00.