Piper negru Penja IGP

51,00 lei TVA inclus

Picant

Detalii produs

Țară
CertificareIGP (indicație geografică protejată)
Aromăastringentă, caldă, de camfor
Recomandări, , ,
Cantitate70g
Termen de valabilitate23.03.2027
Clasificare botanicăPiper nigrum
Ingrediente

Piper negru Penja

POSIBILE URME DE ALERGENI: telina, susan, mustar, nuci.

Producător

Îl poți folosi pentru:

Descriere

Solurile vulcanice din Penja dau acestui piper negru aromele sale de camfor și tămâie. Eliberează o aromă acidă, picantă, asemănătoare cu aromele tanice ale vinului roșu. Accentele sale balsamice inițiale se dezvoltă în arome fructate, perfecte cu carne, brânză și legume.

Piper negru Penja, o comoara supla si complexa din Camerun
Piperul Penja este fructul unui târâtor gigant: Piper nigrum. Crește pe copaci cu scoarță aspră, crăpată, ceea ce îl ajută să se prindă și să urce adesea până la patru metri. Este polenizată de ploaia, care este frecventă în regiunea Moungo. Solurile vulcanice bogate și fertile din Camerun conferă piperului Penja aromele sale cu adevărat remarcabile și uleiurile esențiale foarte concentrate. Piperul negru Penja este cules înainte de a fi copt complet, spre deosebire de piperul alb care este recoltat când este complet copt. Apoi boabele de piper sunt lăsate să se usuce la soare timp de 3-7 zile. Din cauza căldurii, apa din boabele de piper se evaporă, făcând boabele de piper să treacă de la roșu deschis la negru și să se încrețească.

Care este diferența dintre piperul alb, negru și verde?
Diferența este legată de maturitatea la care se recoltează boabele de piper. Piperul verde este recoltat înainte de a fi copt complet, ceea ce îi conferă note proaspete de lămâie. Piperul negru este cules chiar înainte de a se coace și apoi uscat la soare. Aromele sale sunt picante și complexe. Piperul alb se culege când este complet copt, apoi se usucă și se îndepărtează pericarpul.

Primele plante de piper au fost plantate în Penja în anii 1930 de către domnul Decré, proprietarul unei plantații de banane. Producția anuală la nivel mondial este la scară foarte mică, însumând doar 18 tone. Recoltarea rămâne tradițională, întotdeauna făcută manual și niciuna dintre metodele de curățare, uscare sau sortare nu s-a schimbat de generații. Toate acestea fac din piperul Penja o comoară rară și prețioasă, în conformitate cu aroma sa uimitoare. Piperul Penja este cu siguranță o vedetă gastronomică renumită în întreaga lume! În 2014, a fost primul produs de pe continentul african care a câștigat statutul de Indicație Geografică Protejată (IGP). O recunoaștere binemeritată pentru acest piper prețios.

 

Penja, un piper grand cru! Solurile vulcanice fertile, echilibrate în mod natural, conferă piperului negru Penja caracterul și aroma sa remarcabile. În 2014, a fost primul produs de pe continentul african care a câștigat statutul de Indicație Geografică Protejată (IGP). Piperul negru Penja va pune în valoare delicios preparatele de tip sos, brânza de capră sau cărnurile tari.

Opinia clienților

Momentan încă nu există recenzii. Scrie tu prima recenzie →

Adaugă în coș