Ardei iute – Habanero

34,00 lei TVA inclus

Picant

Detalii produs

Țară
Recomandări, ,
Cantitate12g
Termen de valabilitate25.02.2028
Clasificare botanicăCapsicum chinense
Ingrediente

ardei iute Habanero

POSIBILE URME DE ALERGENI: telina, susan, mustar, nuci.

Producător

Îl poți folosi pentru:

Descriere

Câteva recomandări privind ardeiul iute habanero
Evitați să îl manipulați cu mâinile goale. Folosiți mănuși pentru a preveni orice contact cu mucoasele, în special cu ochii. Manevrați-l cu delicatețe.

Aromele de ardei iute Habanero
Ardeiul iute Habanero este foarte puternic. În timp ce îți dă foc papilelor gustative, trezește și aromele. Acest chili are un miros surprinzător de caise uscată și o aromă de lămâie, cu arome florale puternice care îl fac atât de distinctiv. Foarte iute, ardeiul iute Habanero a fost considerat cel mai tare ardei iute din lume până în 2006. I s-au dat diverse porecle, evidențiind intensitatea puterii sale. De exemplu, pe insula Madagascar, se numește Tsilandimilahy, ceea ce înseamnă „cinci bărbați nu il pot termina”. Este, de asemenea, supranumit „șapte oale” deoarece un singur ardei iute poate condimenta șapte oale cu mâncare. Scara Scoville 10/10.

Originea geografică a ardeiului iute Habanero
Ardeiul iute Habanero este originar din statul Yucatan din Mexic, renumit pentru plajele sale paradisiace. Cu toate acestea, numele său este derivat din orașul cubanez Havana, deși nu are nicio legătură cu originea ardeiului iute habanero. Provincia Yucatan încă asigură producția acestui ardei iute, dar este cultivat și în alte regiuni ale lumii, precum Belize, Costa Rica, Panama și sudul Statelor Unite.

Parcursul ardeiului iute Habanero
Ardeiul iute Habanero este cea mai veche plantă cultivată din America. De 9000 de ani, a crescut în acest paradis botanic, alături de vanilie și ciocolată. Se spune că împăratul aztec Moctezuma a băut un elixir energizant făcut din cacao, vanilie, condimente și chili. Astăzi, ardeiul iute rămâne un ingredient esențial în bucătăria mexicană, africană și asiatică.

Cristofor Columb a fost primul care a adus acest condiment Reginei Isabela a Castiliei, dar Magellan a fost, în timpul eroicei sale înconjurări a globului, cel care a răspândit acest chili în cele patru colțuri ale planetei. Mai mult, bucătăria mexicană este înscrisă pe lista UNESCO a patrimoniului cultural din 2010.

Un ardei iute foarte puternic, este folosit în mod obișnuit în Mexic, Caraibe și Insula Reunion. Mirosul său delicat de caise uscate și arome florale vă vor fermeca papilele gustative și vă vor îmbunătăți sosurile, felurile de mâncare și chiar și băuturile. Scara Scoville: 10/10

Opinia clienților

Momentan încă nu există recenzii. Scrie tu prima recenzie →

Adaugă în coș