Sare fina rosie

55,00 lei TVA inclus

Picant

Detalii produs

Țară
RegiuneHawai
Recomandări, ,
Cantitate300g
Termen de valabilitate03.01.2032
Ingrediente

Sare de mare, argilă roșie

POSIBILE URME DE ALERGENI: telina, susan, mustar, nuci.

Producător

Îl poți folosi pentru:

Descriere

La sfârșitul secolului al XVIII-lea, căpitanul britanic James Cook a scris despre sarea de înaltă calitate extrasă în Hawaii, dar a susținut că „sarea este roșiatică și murdară”. Câteva secole mai târziu, această sare „murdară” a devenit sarea preferată de bucătari și gurmanzi celebri din întreaga lume. Este sare roșie hawaiană, care are o culoare roșie vișinie datorită conținutului ridicat de fier al sării. Similar cu sarea neagră, sarea roșie este extrasă folosind argilă vulcanică roșie în procesul de fabricare a sării. Foarte venerata și folosită de populația locală pentru binecuvântări rituale și festivaluri religioase, această sare se găsește acum și în bucătăriile unora dintre cele mai faimoase restaurante din lume. Această sare conține aproximativ 80 de minerale diferite care sunt benefice pentru corpul nostru.

Aspect
Sarea roșie din Hawaii este foarte fină, cu cristale mici de sare roșie închisă. Culoarea acestei săruri provine din argila vulcanică roșie, care este bogată în fier.

Gust
Această sare are o aromă ușoară, cu note excelente de alune și un postgust surprinzător de sărat.

În bucătărie
Este o sare destul de versatilă care poate fi folosită atât în ​​timpul gătitului, cât și ca element estetic distinctiv la sfârșitul unui fel de mâncare. Sarea este potrivită pentru aromatizarea diferitelor tocane sau supe, precum și în sosuri și marinate. Sarea roșie adaugă o soliditate intrigantă preparatelor din pește alb sau din carne de pasăre, iar aroma sa incredibilă îi va surprinde chiar și pe cei mai experimentați gurmanzi.

Opinia clienților

Momentan încă nu există recenzii. Scrie tu prima recenzie →

Adaugă în coș