Tunnaliva – Nocellara del Belice IGP Sicilia 3L

440,00 lei TVA inclus

Lasă mai jos emailul tău pentru a te anunța când „Tunnaliva – Nocellara del Belice IGP Sicilia 3L” revine în stoc.

Fructat
Amar
Picant

Detalii produs

Țară
RegiuneValle del Belice, Sicilia
Soi măslineNocellara del Belice
CertificareIGP
Campanie2023 – 2024
PresareProdus prin presare la rece ( temperatura controlata sub 26 grade)
Aciditate0,11%
Recomandări, , , , ,
Cantitate3L
Termen de valabilitate20.09.2025
Producător

Compoziție

Măslinul Nocellara del Belice, este un soi extins în Sicilia de Vest, unde este folosit în scopuri duble. Își primește numele deoarece este originar din Valea Belice, la sud-vest de Sicilia. Este deosebit de apreciată ca măsline de masă, dar si pentru uleiul de măsline cu caracteristici organoleptice excelente, din ce în ce mai solicitat. Soiul s-a răspândit și este cultivat în prezent în alte țări, precum Pakistan, India și Africa de Sud.

Măslina Nocellara del Belice, cunoscută și sub numele de Castelvetrano, este mare, fermă și are o culoare verzuie atractivă.

100% Nocellara del Belice

Îl poți folosi pentru:

Descriere

Tunnaliva este o mică fermă administrată de o familie situată în așa-numita Valle del Belice, în Sicilia. Cultiva masline Nocellara del Belice si produc ulei de masline extravirgin Tunnaliva, care este certificat IGP Sicilia.

În fiecare an, pe la jumătatea lunii octombrie, începe campania de recoltare a măslinelor Nocellara del Belice. Măslinele provin exclusiv din plantațiile de măslini ale familiei, situate în „Valle del Belice”, în Sicilia.

IGP – ”Indicatie Geografica Protejata”: poate fi numele unei regiuni, al unui loc specific sau al unei tari, utilizat pentru descrierea unui produs agricol sau alimentar.

Produsul trebuie sa fie: originar din aceasta regiune, loc specific sau tara si sa posede o calitate specifica, reputatie sau alte caracteristici ale originii geografice respective. Materiile prime folosite pot sa provina si din afara ariei geografice definite; anumite operatii ale procesului de productie, cum ar fi: ambalarea, congelarea, depozitarea etc., pot avea loc in afara ariei geografice definite.

Lumina, căldura și oxigenul sunt cei trei mari dușmani ai uleiului de măsline extravirgin. Expus constant la oricare dintre acestea, uleiul de măsline extravirgin va deveni rânced și își va pierde toate proprietățile.În sticla închisă la culoare, depozitat corect, uleiul de măsline își păstrează proprietățile până la 6 luni de la deschidere.

Pentru cei care își doresc o cantitate mai mare, ambalajul Bag-in-Box rezolvă două dintre aceste probleme – lumina și oxigenul.  Punga și cartonul ondulat oferă straturi duble de protecție. Robinetul cu buton, care este atașat la pungă, are un design unic cu supapă care împiedică oxigenul să intre în contact cu uleiul de măsline.

Opinia clienților

4.57
14 recenzii
  • 5 stele
    9
  • 4 stele
    4
  • 3 stele
    1
  • 2 stele
    0
  • o stea
    0

Acordă și tu o notă acestui produs.

Ai cumpărat produsul și nu ai apucat încă să acorzi o notă?

  • Loredana Visan
    Foarte bun pentru gatit si folosit zilnic. Mi-a fost teama sa nu curga sau sa am probleme, insa este ambalat impecabil Recomand
  • Steluta Balan
    Achiziție verificată.
    Cel mai bun ulei de masline pentru gatit !
  • ION CHIPAILA
    Achiziție verificată.
    Produse foarte bune,servire prompta !
  • Elena
    Achiziție verificată.

    Fără text.

  • Daniel
    Achiziție verificată.
    Ulei de calitate la un preț bun!

Abonează-te la newsletter

Primești „Ghidul Uleiului de Măsline” dar și coduri de reducere, oferte și noutăți despre crama ta de ulei de măsline.

Adaugă în coș