Oro del Desierto Cupaj BIO 500ml

115,00 lei TVA inclus

Fructat
Amar
Picant

Detalii produs

Țară
RegiuneDesertul Tabernas - Andaluzia
Soi măslineArbequina, Hojiblanca, Picual
CertificareBIO
CampanieDesertul Tabernas - Andaluzia
PresareProdus prin presare la rece ( temperatura controlata sub 26grade)
Aciditate0.11%
Recomandări, , , , ,
Cantitate500ml
Termen de valabilitate31.12.2025
Producător

Compoziție

Soiul de masline Arbequina își are originile în Catalonia și a fost cunoscut pentru prima dată datorită ducelui de Medinaceli în secolul al XVII-lea, care a trăit în Castell d'Arbeca, de unde și numele. Uleiul de măsline Arbequina este foarte răspândit în toată Spania, în special în Andaluzia, și a devenit una dintre cele mai apreciate soiuri internaționale de ulei de măsline extravirgin, în principal pentru că este un ulei mai moale și mai dulce, ideal pentru acele palate mai puțin obișnuite cu consumul de EVOO și care caută uleiuri cu note de amar mai putin sesizabile.

Soiul de masline Hojiblanca, este al treilea soi din punct de vedere al suprafeței de cultură din Spania, cu 265.000 de hectare. Numele Hojiblanca se datorează culorii frunzelor sale. Soiul de măsline Hojiblanca, are partea inferioară a frunzelor de culoare deschisă („frunze albe”). 

Datorită caracteristicilor sale, măslinele Hojiblanca sunt foarte apreciate. Sunt folosite atât pentru producerea măslinelor negre de masă (oxidate), cât și a uleiului de măsline.

 

Denumirea Picual se datorează formei măslinei, care are un capăt mic ascuțit, sub forma unui cioc de pasare.

Acest soi de măslin este cel mai raspandit în Spania, cu o suprafață de peste 900.000 de hectare, unde se găsește mai ales în Andaluzia, Cordoba, Sevilla, Jaen și Granada. Utilizarea lui se datorează faptului că este un soi foarte rezistent la îngheț, cu ramuri scurte, un arbore foarte puternic, deși nu se adaptează bine solurilor foarte calcaroase și secetelor lungi. Dar punctul forte al acestui soi este producția sa timpurie si calitatea uleiului de măsline pe care îl produce. Uleiul obtinut din masline soi Picual este unul dintre cele mai rezistente uleiuri din punct de vedere al oxidarii. De aceea soiul Picual este recomandat pentru prajit sau gatit.

10% Picual
20% Hojiblanca
70% Arbequina

Îl poți folosi pentru:

Descriere

Acest ulei de masline este selectat cu atentie de catre degustatorul și blenderul principal al familiei si este obtinut din primele masline culese la finalul lunii octombrie si inceputul lunii noiembrie.

Soiurile Arbequina, Hojiblanca si Picual sunt culese separat, iar uleiurile obtinute sunt depozitate în rezervoare de 2000L unde sunt analizate si apoi selectate cantitati variabile din fiecare pentru a crea un ulei de masline superb cu o producție limitata.

Opinia clienților

5.00
46 de recenzii
  • 5 stele
    46
  • 4 stele
    0
  • 3 stele
    0
  • 2 stele
    0
  • o stea
    0

Acordă și tu o notă acestui produs.

Ai cumpărat produsul și nu ai apucat încă să acorzi o notă?

  • Marius Tambescu
    Achiziție verificată.
    Trebuie gustat.
  • Dan Tamplaru
    Achiziție verificată.

    Fără text.

  • Dana Comisu
    Achiziție verificată.
    Sanatos si delicios! Sigur da dependenta, dar e una de bine!
  • Monica F.
    Achiziție verificată.

    Fără text.

  • Sebastian N.
    Achiziție verificată.

    Fără text.

Abonează-te la newsletter

Primești „Ghidul Uleiului de Măsline” dar și coduri de reducere, oferte și noutăți despre crama ta de ulei de măsline.

Adaugă în coș